Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος κρατά τους χριστιανούς στη Ράκα ως ανθρώπινες ασπίδες

Το Ισλαμικό Κράτος κρατά τους χριστιανούς στη Ράκα ως ανθρώπινες ασπίδες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πρόσφατα η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος απαγόρευσε σε δεκάδες χριστιανικές οικογένειες που ζουν στη Ράκα, τη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης, να την εγκαταλείψουν, αναγκάζοντάς τους να μείνουν στην πόλη, η οποία από ό,τι φαίνεται είναι ο επόμενος στόχος τόσο της κυβέρνησης Άσαντ όσο και του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το ARA News, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τους χριστιανούς και άλλους αλλόθρησκους, που συνεχίζουν να ζουν στη Ράκα, ως ανθρώπινες ασπίδες στις πολεμικές επιχειρήσεις που αναμένονται να ξεκινήσουν για την απελευθέρωση της πόλης.

Μιλώντας μέσα από τη Ράκα στο ARA News ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μ.Ζ., δήλωσε ότι είναι έντονη η ανησυχία πως το Ισλαμικό Κράτος θα χρησιμοποιήσει όλους τους εναπομείναντες χριστιανούς κατοίκους ως ανθρώπινες ασπίδες.

“Το Ισλαμικό Κράτος αναμένει να πολιορκηθεί από τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), την κουρδοαραβική συμμαχία που επιχειρεί κατά μήκος των συνόρων της Συρίας με την Τουρκία”, είπε στο ARA News ο Μ.Ζ.

Την Πέμπτη οι SDF έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή μεταξύ της πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ και της Ράκα, στη βορειοανατολική Συρία, ύστερα από μάχες με τους τζιχαντιστές.

“Επίσης, οι συριακές ένοπλες δυνάμεις που είναι πιστές στον Μπασάρ Αλ Άσαντ προωθούνται προς τη Ράκα μετά την κατάληψη της Παλμύρας”, σύμφωνα με μια πηγή του ARA News.

Η απελευθέρωση της Παλμύρας στην κεντρική Συρία από το Ισλαμικό Κράτος, ανοίγει τον δρόμο για τον στρατό να κινηθεί τόσο προς την επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ όσο και προς τη Ράκα.

Μια καλά ενημερωμένη πηγή είπε στο ARA News ότι το Ισλαμικό Κράτος εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία οι χριστιανοί κάτοικοι της Ράκα, Ασσύριοι και Αρμένιοι, δεν μπορούν να εγκαταλείψουν την πόλη, σημειώνοντας ότι αγνοείται και η μοίρα 41 χριστιανικών οικογενειών που πιάστηκαν από τους τζιχαντιστές.

Το Ισλαμικό Κράτος δεν κατηγορεί τους χριστιανούς μόνο ως “απίστους” αλλά και ως συνεργάτες των “σταυροφόρων”.

Το Ισλαμικό Κράτος απαγόρευσε επίσης και σε πολλούς από τους υψηλά ιστάμενους στην ιεραρχία της οργάνωσης οπλαρχηγούς του να φύγουν από τη Ράκα, επειδή προφανώς χρειάζεται όλες τις δυνάμεις του για να υπερασπιστεί την πόλη.

Η Ράκα πέρασε στα χέρια των στασιαστών τον Μάρτιο του 2013, όταν οι ισλαμιστές “μετριοπαθείς” κατέλαβαν την πόλη μετά από μάχες με τα κυβερνητικά στρατεύματα.

Η επαρχία της Ράκα ήταν η πρώτη που τέθηκε υπό τον πλήρη έλεγχο των ισλαμιστών από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011. Ωστόσο, η πόλη στη συνέχεια πέρασε στον έλεγχο των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, οι οποίοι έδιωξαν τους “μετριοπαθείς” και την ανακήρυξαν “πρωτεύουσά” τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr