Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατακόρυφη άνοδος της άφιξης προσφύγων κατά 80% στην Ιταλία

Κατακόρυφη άνοδος της άφιξης προσφύγων κατά 80% στην Ιταλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σχέδιο αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης εκπονεί η ιταλική κυβέρνηση, καθώς ο αριθμός των αφίξεων προσφύγων στην Ιταλία φέτος είναι ήδη 80% υψηλότερος σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2015.

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας διεξάγει συζητήσεις για το σχέδιο, που θα περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων κέντρων παροχής ασύλου, την προσαρμογή των ξενοδοχείων ή στρατώνων και την εγκατάσταση κάμπινγκ.

Στο συνέδριο της Γενεύης του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες από τη Συρία την περασμένη Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Paolo Gentiloni, ανακοίνωσε ότι έχουν διασωθεί 3.700 άνθρωποι κατά τη διάρκεια των προηγούμενων πέντε και μόνο ημερών. Ο Gentiloni έθεσε τον συνολικό αριθμό των αιτούντων άσυλο τους τρεις πρώτους μήνες του 2016 στους 18.234. Συνιστά μια αύξηση 80% συγκριτικά με τους τρεις πρώτους μήνες του 2015, και η Ρώμη αρχίζει να ανησυχεί. Εάν οι εκτιμήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών είναι σωστές, στη χώρα φέτος θα φτάσουν 270.000 πρόσφυγες.

Η πιο πρόσφατη άνοδος στις αφίξεις από την διαδρομή της Κεντρικής Μεσογείου, κυρίως μέσω της Λιβύης, αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στις καλές καιρικές συνθήκες. Αλλά οι ιταλικές αρχές φοβούνται ότι θα ανοίξουν νέα δρομολόγια από την Ελλάδα και την Τουρκία, μετά τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και το κλείσιμο του Βαλκανικού διαδρόμου. Μέχρι στιγμής φέτος, η πλειονότητα των προσφύγων διασώθηκαν μεταξύ Σικελίας και βόρειας Αφρικής.

Άτομα από Νιγηρία (2462), Γκάμπια (1948) και Σενεγάλη (1373) έχουν το μεγαλύτερο αριθμό αιτούντων άσυλο από την αρχή του 2016, και τους τελευταίους τρεις μήνες, η Ιταλία δεν έχει καταχωρήσει ούτε μία άφιξη από τη Συρία, το Ιράκ ή το Αφγανιστάν από αυτή διαδρομή.

«Μην κατευθύνετε τους μετανάστες προς τη Γερμανία και την Αυστρία» προειδοποίησε από την πλευρά του την Τρίτη τη Ρώμη ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ.

Στην αντίθετη περίπτωση, η Ιταλία θα αντιμετωπίσει περιορισμούς στην κυκλοφορία κατά μήκος ενός σημαντικού διαδρόμου μεταφορών στον άξονα βορρά-νότου διεμήνυσε ο Γερμανός υπουργός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πάπυρος Ερκολάνο: Ο Πλάτων πριν πεθάνει «είχε υψηλό πυρετό και τον ενοχλούσε η μουσική που έπαιζαν»

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr