Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Βατικανό ξεκάθαρα κατά των απελάσεων προσφύγων στην Τουρκία

Το Βατικανό ξεκάθαρα κατά των απελάσεων προσφύγων στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σκληρές είναι έως τώρα οι αντιδράσεις του Βατικανού όσον αφορά τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για τους πρόσφυγες. «Η συμφωνία αυτή προκαλεί μεγάλο προβληματισμό. Οι μετανάστες, οι πρόσφυγες αυτοί είναι άνθρωποι, όχι εμπόρευμα», δήλωσε ο Αντόνιο Μαρία Βελιό, πρόεδρος της ειδικής επιτροπής της Αγίας Έδρας για τους πρόσφυγες , μιλώντας στο ραδιόφωνο του Βατικανού Radio Vaticana.

Σύμφωνα με τον Βελιό «με την συμφωνία δεν εξασφαλίζεται, ουσιαστικά, το δικαίωμα στη μετανάστευση», αφού, για παράδειγμα, κάποιοι πρόσφυγες «θέλουν να πάνε στη Γερμανία και καταλήγουν στην Τουρκία». «Με ποιες εγγυήσεις; Η Τουρκία δεν αποτελεί παράδειγμα δημοκρατίας και φιλελεύθερης διαχείρισης», καταλήγει ο υψηλόβαθμος κληρικός του Βατικανού.

Ο ιταλικός Τύπος, αναφερόμενος στην επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου και του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Λέσβο, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, υπενθυμίζει ότι κατά την μεγάλη Πέμπτη των καθολικών, ο ποντίφικας θέλησε να μεταβεί σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων κοντά στη Ρώμη, όπου και έλαβε χώρα η παραδοσιακή «τελετή του νιπτήρα».

Κατά τη λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής, επίσης, στο Κολοσσαίο, ο Αργεντινός πάπας υπογράμμισε με έμφαση ότι ο σταυρός «εμφανίζεται στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο, που έχουν μετατραπεί σε αχόρταγο νεκροταφείο, εικόνα της αναίσθητης και ναρκωμένης συνείδησής μας».

Σύμφωνα με τους Ιταλούς σχολιαστές, ο πάπας Φραγκίσκος θα πραγματοποιήσει στη Λέσβο «ταξίδι αστραπή», και είναι πιθανό να επιστρέψει αυθημερόν στο Βατικανό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Pontians: ‘Nikos Kapetanidis’ Action Association honors journalist Uzay Bulut

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr