Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H διαφθορά στην Ιταλία έφερε ζημία 6 δισ. ευρώ στο δημόσιο σύστημα υγείας

H διαφθορά στην Ιταλία έφερε ζημία 6 δισ. ευρώ στο δημόσιο σύστημα υγείας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα! Η διαφθορά αφαιρεί κάθε χρόνο 6 δισεκατομμύρια ευρώ από το δημόσιο σύστημα υγείας της Ιταλίας, σύμφωνα με στοιχεία πρόσφατης έρευνα που βασίστηκε στη συνεργασία 151 διευθυντικών στελεχών του ιταλικού συστήματος υγείας.

Παράλληλα, στοιχεία της κυβέρνησης της Ρώμης τα οποία δημοσιεύει η εφημερίδα La Repubblica, αποδεικνύουν ότι η διαφθορά, η αναποτελεσματική οργάνωση και συνολικά οι σπατάλες αφαιρούν κάθε χρόνο από τους διαθέσιμους οικονομικούς πόρους της δημόσιας περίθαλψης 23,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Το σύστημα υγείας μας έχει γίνει αντικείμενο επιδρομών κάθε λογής ανθρώπων που ζουν στην παρανομία. Και σε περίοδο κρίσης είναι ένας τομέας που προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον», δήλωσε ο Ραφαέλε Καντόνε, ειδικός επίτροπος ορισμένος από τον Ματέο Ρέντσι για την καταπολέμηση της διαφθοράς. «Υπάρχει σίγουρα ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, τόσο σε ό,τι αφορά τις σπατάλες, όσο και τη σειρά των σκανδάλων που συνδέονται με την διαφθορά», πρόσθεσε.

Είναι ενδεικτικό καταγγελίες πολιτών στην περιοχή του Σαλέρνο, στον ιταλικό Νότο, έφεραν χθες στο φως νέο σκάνδαλο. Για να μπορέσουν να υποβληθούν σε εξετάσεις χωρίς να περιμένουν επί σειρά μηνών, ασθενείς, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες, αναγκάζονταν να «λαδώνουν» γιατρούς της νευρολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ρούτζι Ντ΄Αραγκόνα.

Ιθύνοντες του υπουργείου Υγείας της Ρώμης, ξεκινούν ελέγχους σε όλα τα κατά τόπους ιατρεία του ιταλικού εθνικού συστήματος υγείας για να εξακριβώσουν αν όντως εφαρμόζονται αυστηρά τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πάπυρος Ερκολάνο: Ο Πλάτων πριν πεθάνει «είχε υψηλό πυρετό και τον ενοχλούσε η μουσική που έπαιζαν»

Ανδρουλάκης: Τα απογευματινά χειρουργεία είναι ο Δούρειος Ίππος κατάργησης του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αττικόν για Καλλιάνο: «Ενώ ψήφισε μέτρα για την ιδιωτικοποίηση της υγείας, απειλεί γιατρούς και νοσηλευτές»

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμφώνησε αμαχητί σε ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας με την ΕΕ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr