Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Γκρεμίστηκε φούρνος;” – Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ “έκραξε” την Τουρκία!

“Γκρεμίστηκε φούρνος;” – Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ “έκραξε” την Τουρκία!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι αναμένει από την Τουρκία, όπως και από άλλες χώρες μέλη της συμμαχίας, να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ατομικές ελευθερίες και να είναι αφοσιωμένη στη δημοκρατία.

“Το ΝΑΤΟ είναι βασισμένο στον πυρήνα του σε κάποιες αρχές: ανθρώπινα δικαιώματα, ελευθερία του ατόμου και δημοκρατία. Αναμένω από όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ να είναι προσκολλημένα σε αυτές τις αρχές”, δήλωσε την Τετάρτη σε συνέντευξή του στο περιοδικό Foreign Affairs, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κριτική που δέχεται η Τουρκία για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εάν αυτές έχουν περιπλέξει την αποστολή της Συμμαχίας ως μιας γέφυρας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκία στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης και στον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία.

Οι απαγορεύσεις της Τουρκίας στην ελευθερία του λόγου, αναφορές για απελάσεις Σύρων προσφύγων, όπως και ο πόλεμος που έχει κηρύξει το τουρκικό κράτος ενάντια στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και κατά προέκταση στον κουρδικό άμαχο πληθυσμό στο εσωτερικό της, έχουν δεχτεί έντονη κριτική από τη διεθνή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ της Ρωσίας και πολλών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr