Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθησαν μέλη του ISIS στη Σμύρνη που ήταν και μέλη του κόμματος Ερντογάν

Συνελήφθησαν μέλη του ISIS στη Σμύρνη που ήταν και μέλη του κόμματος Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικής επιχείρισης στη Σμύρνη στις αρχές Απριλίου, μεταδίδει το Sputnik, συνελήφθησαν 15 τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος.

Στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι οι 4 από τους 15 τζιχαντιστές ήταν και μέλη του κυβερνώντος ισλαμιστικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν νομίζουμε να εξεπλάγη κανείς από αυτή την είδηση. Είναι όμως σημαντική διότι αποτελεί ακόμα ένα στοιχείο στα όσα γράφουμε εδώ και δύο χρόνια για τον ρόλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των ισλαμιστών της Τουρκίας στην ισχυροποίηση του τζιχαντιστικού τρομοκρατικού κινήματος.

Σύμφωνα πάντα με το Sputnik δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνονται μέλη του κόμματος Ερντογάν για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Τον Ιούλιο του 2015 είχαν συλληφθεί ακόμα δύο μέλη του AKP στη Μενεμένη της Σμύρνης με την κατηγορία ότι ήταν μέλη και στο Ισλαμικό Κράτος.

Το Sputnik επικαλείται ως πηγή του άρθρο της τουρκικής εφημερίδας “9 Eylül” (“9 Σεπτεμβρίου”) που το υπογράφει ο Σερντάρ Οζτούρκ (Serdar Öztürk).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις αρχές Απριλίου διεξήχθη μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείριση με εφόδους σε διάφορες διευθύνσεις, και κατοικιών, για τη σύλληψη τζιχαντιστών.

Πιάστηκαν 15 ύποπτοι, βρέθηκαν 4 τουφέκια όπως και έγγραφα και άλλα υλικά που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Η αστυνομική έρευνα αποκάλυψε ότι οι συλληφθέντες εκπαίδευαν νεοσύλλεκτους τζιχαντιστές μέσα στην Τουρκία, ύστερα από εντολές που έπαιρναν από την ηγεσία του ISIS και στη συνέχεια τους έστελναν στις μάχες.

Αλλά και οι ίδιοι οι συλληφθέντες είχαν ένοπλη δράση. Επίσης ο ίδιος πυρήνας είχε εκπαιδεύσει και τον τρομοκράτη Σαβάς Γιλντίζ (Savaş Yıldız), ο οποίος το 2015 είχε πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις ενάντια στο φιλοκουρδικό αριστερό τουρκικό κόμμα HDP στα Άδανα και στη Μερσίνη.

Από τους 15 συλληφθέντες -εδώ αρχίζει και… καθαρίζει η τουρκική “Δικαιοσύνη”- οι 8 οδηγήθηκαν στο δικαστήριο και κάποιοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Δυστυχώς το ρεπορτάζ δεν μας λέει πόσοι τελικά από τους 15 κατέληξαν πίσω από τα σίδερα, εάν κατέληξε κανείς.

Αυτά συμβαίνουν στην Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όχι φυσικά ότι ξαφνιάζεται πλέον κανείς…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr