Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι κυβερνητικοί βομβάρδισαν συνοικία τουρκόφιλων στο Χαλέπι

Οι κυβερνητικοί βομβάρδισαν συνοικία τουρκόφιλων στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κλιμακώνονται οι μάχες στο Χαλέπι όπου οι κυβερνητικοί μάχονται ενάντια στους “μετριοπαθείς” ισλαμιστές και την Αλ Κάιντα, οι οποίοι μάχονται ενάντια στους Κούρδους.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, τουλάχιστον 11 άμαχοι σκοτώθηκαν σε νέους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι, με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων να προειδοποιεί ότι η κλιμάκωση των εχθροπραξιών «απειλεί άμεσα την κατάπαυση του πυρός».

Η βόρεια επαρχία του Χαλεπιού, τμήματα της οποίας ελέγχονται από τον στρατό, τους αντάρτες, τους τζιχαντιστές και τους Κούρδους, γνωρίζει εδώ και μια εβδομάδα κλιμάκωση της βίας με συγκρούσεις στις οποίες μετέχουν σχεδόν όλες οι πλευρές των εμπόλεμων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τουλάχιστον έξι άμαχοι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίσθηκαν κατά τον βομβαρδισμό το βράδυ του Σαββάτου από τη συριακή αεροπορία μιας συνοικίας που ελέγχουν οι “μετριοπαθείς” τουρκόφιλοι ισλαμιστές στο ανατολικό Χαλέπι.

Οι τουρκόφιλοι απάντησαν εκτοξεύοντας ρουκέτες εναντίον συνοικιών στο δυτικό Χαλέπι που βρίσκονται υπό κυβερνητικό έλεγχο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι και να τραυματισθούν 10, σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, «υπάρχει μια εμφανής κλιμάκωση και πρόκειται για το πιο βίαιο επεισόδιο που έχει σημειωθεί στο Χαλέπι και την επαρχία του» μετά τη σύναψη της συμφωνίας για την κατάπαυση των εχθροπραξιών που επιβλήθηκε από τη Μόσχα και την Ουάσιγκτον.

«Το Χαλέπι είναι το κλειδί του πολέμου και της ειρήνης στη Συρία, κάθε πλευρά που εμπλέκεται στο πόλεμο ενδιαφέρεται για το Χαλέπι» υπενθύμισε ο Ραχμάν.

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κέρδισαν έδαφος το Σάββατο στις βόρειες περιοχές της επαρχίας σε βάρος τόσο του καθεστώτος όσο και των ισλαμιστών, πρόσθεσε το Παρατηρητήριο.

ALEPPO_MAP_17_4 Με το κίτρινο χρώμα είναι η συνοικία Σεΐχ Μακσούντ που ελέγχουν οι Κούρδοι. Με το κόκκινο χρώμα είναι οι συνοικίες του Χαλεπιού που ελέγχει η κυβέρνηση και με το πράσινο οι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές και η Αλ Κάιντα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr