Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση των Ταλιμπάν στην Καμπούλ – 28 νεκροί

Επίθεση των Ταλιμπάν στην Καμπούλ – 28 νεκροί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Tουλάχιστον 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 330 τραυματίστηκαν από μία επίθεση αυτοκτονίας που έλαβε χώρα στο κέντρο της αφγανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις αξιωματούχων της τοπικής αστυνομίας.

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, η επίθεση για την οποία ανέλαβαν την ευθύνη αντάρτες Ταλιμπάν πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το πρωί σε ώρα αιχμής, στο κέντρο της Καμπούλ.

Η έκρηξη ήταν τόσο μεγάλη, που προκάλεσε τη θραύση παραθύρων σε απόσταση έως και 1.5 χιλιόμετρο από το παγιδευμένο όχημα.Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου αισθάνθηκαν τα σπίτια να σείονται, είδαν τα τζάμια να θρυμματίζονται και πυκνό καπνό να καλύπτει τον ουρανό. Σειρήνες των περιπολικών και των ασθενοφόρων ηχούσαν σε όλη την πόλη, ενώ ένας στρατιωτικός είπε στο Associated Press ότι για 20 λεπτά δεν μπορούσε ούτε να δει ούτε να ακούσει τίποτα λόγω του σοκ που δέχτηκαν οι αισθήσεις του.

Περίπου 330 άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, ενώ πολλά από αυτά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Ισμαήλ Καουόσι, ο οποίος προειδοποίησε ότι ο απολογισμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί καθώς περνούν οι ώρες.

Ο μεγάλος αριθμός των τραυματιών οφείλεται στο γεγονός ότι η γειτονιά όπου έλαβε χώρα το χτύπημα είναι γεμάτη σπίτια, τζαμιά, σχολεία και επιχειρήσεις, ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκονται και αρκετά υπουργεία αλλά και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται στρατιώτες και αστυνομικοί, αλλά στην πλειοψηφία τους τα θύματα περιλαμβάνουν πολίτες.

Λίγη ώρα μετά την επίθεση, οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο, στόχος της οποίας ήταν κυβερνητικό κτίριο. Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη επίθεση των ανταρτών στην αφγανική πρωτεύουσα, μια μόλις βδομάδα μετά την ανακοίνωση των Ταλιμπάν για την έναρξη της «εαρινής επιχείρησής τους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr