Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομπάμα: Αν καταγγείλουμε τη Σαουδική Αραβία για την 11η Σεπτεμβρίου θα…

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Αν προσφέρουμε την πιθανότητα κάποιοι στις ΗΠΑ να ξεκινήσουν τις μηνύσεις ενάντια σε άλλες κυβερνήσεις, τότε δίνουμε την πιθανότητα οι ΗΠΑ να καταγγέλλονται διαδοχικά από άλλες χώρες” δήλωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξη του αναφέρει το Associated Press.

O Αμερικανός Πρόεδρος επιμένει να μην υποστηρίζει το νόμο που θα επέτρεπε στις οικογένειες των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου να καταγγείλουν τη Σαουδική Αραβία για πιθανή εμπλοκή της στην οργάνωση των τρομοκρατικών χτυπημάτων που κόστισαν τη ζωή σε 2.974 ανθρώπους, διότι αυτό θα άνοιγε το δρόμο σε πολίτες και κυβερνήσεις άλλων χωρών να καταγγείλουν τις ΗΠΑ για εγκλήματα πολέμου.

Ομοίως ο Ομπάμα που θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον Βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε σχετικά με τις επίμαχες 28 σελίδες που ήρθαν στο φως από την Επιτροπή για την 11η Σεπτεμβρίου, και δίνουν συγκεκριμένες πληροφορίες για τη χρηματοδότηση των χτυπημάτων στους δίδυμους πύργους από τη Σαουδική Αραβία, πως “τυχαία” μπορεί να βγουν λεπτομέρειες στη φόρα που να βλάψουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ αν και έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ περί του αντιθέτου.

Στις σελίδες αυτές αναγράφεται όλο το δίκτυο της Σαουδικής Αραβίας που χρηματοδοτούσε τις τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως ανέφερε πρόσφατα το CBS. Σε κάθε περίπτωση ο Ομπάμα δεν θέλει να δοθεί σε κανέναν η δυνατότητα να κινηθεί νομικά ενάντια στις ΗΠΑ, κάτι που ακόμη και Αμερικανοί πολίτες θέλησαν να πραγματοποιήσουν παρότι δεν το πέτυχαν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr