Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι δεν επιτρέπουν την απελευθέρωση της Μανμπίτζ από το ISIS

Οι Τούρκοι δεν επιτρέπουν την απελευθέρωση της Μανμπίτζ από το ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα υποστηρίξει τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), με κορμό τους Κούρδους της Συρίας, στην επιχείριση απελευθέρωσης της πόλης Μανμπίτζ, στη βορειοδυτική Συρία, από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) απελευθέρωσαν το Φράγμα Τισχρίν στον ποταμό Ευφράτη στις 25 Δεκεμβρίου 2015. Από το Φράγμα Τισχρίν οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους “βλέπουν” μπροστά τους τη Μανμπίτζ. Μάλιστα πριν λίγο καιρό συστήθηκε από τις SDF και στρατιωτικό συμβούλιο για την απελευθέρωση της Μανμπίτζ.

map_manbij

Την προηγούμενη εβδομάδα οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος απέκρουσαν επίθεση που τους εξαπέλυσαν οι τουρκόφιλοι “μετριοπαθείς” ισλαμιστές και η Αλ Κάιντα κοντά στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, στη βορειοδυτική Συρία, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Φαίνεται ότι οι τουρκόφιλοι “μετριοπαθείς” ισλαμιστές προσπάθησαν να καταλάβουν την περιοχή από την πόλη Μαρέα έως την Τζαραμπλούς ώστε να εμποδίσουν στο μέλλον τους Κούρδους να συνδέσουν το καντόνι της Εφρίν με το καντόνι της Κόμπανι και να δημιουργήσουν ενιαία κουρδική επικράτεια κατά μήκος των συνόρων της Συρίας με την Τουρκία, απειλώντας το μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας.

Ωστόσο, η υποστηριζόμενη από την Τουρκία επίθεση των “μετριοπαθών” και της Αλ Κάιντα όχι μόνο αναχαιτίστηκε από το Ισλαμικό Κράτος αλλά και οι τουρκόφιλοι τράπηκαν σε φυγή, χάνοντας εδάφη και από αυτά που είχαν πριν την επίθεση.

Ενώ η πόλη Μανμπίτζ αναμένει την απελευθέρωσή της αυτή καθυστερεί γιατί οι Τούρκοι δεν θέλουν η πόλη να απελευθερωθεί από τους Κούρδους.

Οι Αμερικανοί προφανώς και βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με το καθεστώς της Άγκυρας για την απελευθέρωση της Μανμπίτζ. Είναι πράγματι εξοργιστικό οι ΗΠΑ να διαπραγματεύονται με την Τουρκία, την Τουρκία που αποδεδειγμένα έχει αποστατήσει από τη Δυτική Συμμαχία και προάγει τον παγκόσμιο τζιχάντ.

Η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Safak έγραψε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διαβεβαιώσει τους Κούρδους ότι θα μπορέσουν να πάρουν τη Μανμπίτζ στα μέσα Ιουνίου.

Οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν από καμία πλευρά.

Το ανατολίτικο παζάρι για την τύχη της Μανμπίτζ και του πληθυσμού της πραγματικά εξοργίζει κάθε δυτικό άνθρωπο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr