ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαγδάτη, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Ιράκ, Ισλαμιστές, Σαντριστές, Σιίτες, Τζιχαντιστές,


















































Δημοσκόπηση Interview: Ακλόνητη στη δεύτερη θέση η ΕΛΑΣ - Τι γίνεται με Σαμαρά
ΕΛΑΣ: Αυτή είναι η σκιώδης κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα και οι αρμοδιότητες
Νόμος Κατσέλη: Νομοθετική ρύθμιση του υπ. Οικονομικών – Τι προβλέπει για δόσεις και αποπληρωμή
Ανατροπή στο διπλό φονικό στο Αίγιο: Στο μικροσκόπιο «ορφανό» DNA στο όπλο
Πανελλήνιες 2026: Οι τελικές εκτιμήσεις για τις βάσεις σε Πολυτεχνεία, Νομικές, Ιατρικές και Οικονομικές Σχολές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Χιλιάδες Ιρακινοί σιίτες διαδηλωτές εισήλθαν εντός της πράσινης ζώνης στην κεντρική Βαγδάτη και εισέβαλαν στο κοινοβούλιο.
Πρόκειται, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, για σιίτες μουσουλμάνους, υποστηρικτές του σιίτη ιμάμη Μουκτάντα Αλ Σαντρ.

Οι σιίτες μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού του Ιράκ και ενισχύονται από το επίσης σιιτικό, ισλαμιστικό καθεστώς του Ιράν.
Κατηγορούν την κυβέρνηση, η οποία επίσης ελέγχεται από σιίτες, για διαφθορά και αναποτελεσματικότητα στη μάχη ενάντια στους σουνίτες μουσουλμάνους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στην πράσινη ζώνη από το πρωί του Σαββάτου, μετά τη νέα αποτυχία της Βουλής να δώσει το πράσινο φως για τη συγκρότηση κυβέρνησης τεχνοκρατών προτεινόμενη από την πρωθυπουργό Χαϊντάρ Αλ Αμπάντι.























































