Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κίνδυνος κατάρρευσης της εκεχειρίας στη Συρία – Ανοίγουν οι πύλες της Κόλασης

Κίνδυνος κατάρρευσης της εκεχειρίας στη Συρία – Ανοίγουν οι πύλες της Κόλασης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Από μια κλωστή κρέμεται η εκεχειρία στη Συρία, καθώς τις τελευταίες μέρες παρατηρείται αναζωπύρωση των μαχών, ενώ η ημερομηνία επανεκκίνησης των ειρηνευτικών συνομιλιών στη Γενεύη παραμένει άγνωστη, μεταδίδει η Deutsche Welle.

Κανείς δεν μπορεί πλέον να ισχυριστεί ότι εφαρμόζεται η εκεχειρία που αποφασίστηκε πριν από δύο μήνες.

Είναι ο λόγος που ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι βρίσκεται την Κυριακή και θα είναι και τη Δευτέρα στη Γενεύη σε μια προσπάθεια να διασώσει την κατάπαυση του πυρός.

Μόνο υποστηρικτικά

Η ανακοίνωση, στις αρχές της εβδομάδας, από τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν την αποστολή στη Συρία 250 Αμερικανών στρατιωτών από τις ειδικές δυνάμεις, έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος υπό το βάρος των εξελίξεων «ξέχασε» την υπόσχεση που είχε δώσει ότι δεν πρόκειται να αποστείλει χερσαίες δυνάμεις στη Συρία.

Γι αυτό έσπευσε να δώσει εξηγήσεις. «Δεν πρόκειται να ηγηθούν πολεμικών ενεργειών επί τους εδάφους, αλλά θα εκπαιδεύσουν τοπικές δυνάμεις και θα τις στηρίξουν στο πώς να απωθήσουν αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους», διευκρίνισε ο Ομπάμα.

Η Ρωσία επέκρινε με δριμύτατα την ενεργοποίηση χερσαίων ειδικών δυνάμεων.

«Εκφράζουμε την ανησυχία μας ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν τέτοιες ενέργειες χωρίς τη συναίνεση της νόμιμης συριακής κυβέρνησης» δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Σεργκέι Ριαμπκόφ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο του βρίσκεται σε στενή επαφή με το αμερικανικό και ανταλλάσσονται απόψεις για όλες τις πτυχές της συριακής κρίσης.

Μακ Κέιν: Μόνο χάος

Η θέση των Αμερικανών είναι σαφής: επιζητούν διακαώς επιτυχίες σε στρατιωτικό πεδίο, αλλά δεν θέλουν σε καμιά περίπτωση να εμπλακούν σε μακροχρόνιες πολεμικές περιπέτειες επί τους εδάφους.

Αυτή η τακτική γίνεται από καιρό αντικείμενο κριτικής, όπως από τον γερουσιαστή Μακ Κέιν που ανήκει στη χορεία των «γερακιών» του πολέμου.

«Μοιάζει σαν να είμαστε συνεχώς ένα βήμα πίσω, μια μέρα καθυστερημένοι και με ένα δολάριο λιγότερο. Αποσυρθήκαμε, συγκρατηθήκαμε και προσπαθούμε να πειστούμε ότι όλα είναι καλά, Το αποτέλεσμα: δεν υπάρχει καμιά νέα τάξη στην Εγγύς Ανατολή, μόνο χάος», είπε.

Αυτό το χάος κάνει ακόμη πιο δύσκολη της εξεύρεση ειρηνικής λύσης. Το αμερικανικό χαρτί εναντίον του Ισλαμικού Κράτους είναι οι Κούρδοι, αλλά οι Τούρκοι έχουν μεγάλες αντιρρήσεις. Και έτσι, συνεχίζεται το παιγνίδι στην πολιτική σκακιέρα του Συριακού χωρίς κοινό μέτωπο από τους συμμάχους και με την συμφωνία εκεχειρίας κλινικά νεκρή.

Το TRIBUNE επισημαίνει ότι ο Μακ Κέιν “πιάστηκε” να χρηματοδοτείται από τη Σαουδική Αραβία ενώ στο παρελθόν είχε ταξιδέψει στη Συρία για να συναντηθεί με τους ηγέτες των “επαναστατών” μεταξύ των οποίων ήταν και ο μετέπειτα ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι. [Διαβάστε σχετικά εδώ: 1.000.000 δολάρια έκανε «δωράκι» η Σαουδική Αραβία στον Τζον Μακέιν].

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr