ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κύπρος: Δεν μπορεί να καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες

Κύπρος: Δεν μπορεί να καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πρέπει να εκπληρωθούν όλα τα προαπαιτούμενα για να καταργηθούν οι βίζες για τους Τούρκους πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεκαθαρίζει η Λευκωσία, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει διαφορετική μεταχείριση για οποιοδήποτε κράτος.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι μεταξύ των κριτηρίων περιλαμβάνεται σαφώς και η ελεύθερη πρόσβαση Κυπρίων στην Τουρκία, όπως και για τους άλλους πολίτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εφόσον η ‘Αγκυρα, είπε ο κύριος Χριστοδουλίδης, συνεχίζει αυτή την τακτική και δεν συμμορφώνεται, τότε δεν μπορεί να καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες.

Ως γνωστόν την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει στα κράτη μέλη την τρίτη αξιολόγηση για την τήρηση των 72 κριτηρίων από την Τουρκία και στη συνέχεια θα γίνει συζήτηση σε επίπεδο κρατών.

Ερωτηθείς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση την Τετάρτη.

Ο τελικός λόγος, ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ανήκει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά χρειάζεται και η έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αφού η έγκριση της κατάργησης της βίζας αποτελεί νομοθετική πράξη.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε ότι η Λευκωσία αξιολογεί καθημερινώς τις εξελίξεις, προσθέτοντας ότι ήδη έγιναν εσωτερικές συσκέψεις σε επίπεδο τεχνοκρατών

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τραμπ έτοιμος να δώσει το «πράσινο φως» για αμερικανικούς κινητήρες στα τουρκικά Kaan

Νικόλας Φαραντούρης: «Χωρίς ευρωπαϊκά μέταλλα δεν υπάρχει ευρωπαϊκή άμυνα»

DW: Η Γερμανία αναζητά ενεργειακές συμφωνίες με την Τουρκία

Αβραμόπουλος: Στη Βουλή το αίτημα για την άρση ασυλίας του- Τα τρία αδικήματα που τον βαραίνουν

Δ. Αβραμόπουλος: Στο υπ. Δικαιοσύνης το αίτημα άρσης ασυλίας του για το Qatargate

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr