ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































ΟΗΕ: Ο εκλεκτός του Ερντογάν για ΓΓ του ΟΗΕ «πάτωσε» - Τι λένε Ελλάδα και Κύπρος
Ελλάδα και Κύπρος εξέδωσαν NAVTEX για το καλώδιο - Με αντι-NAVTEX απάντησε η Τουρκία
Αλ. Τσίπρας: Δεν χρειαζόμαστε καμία άδεια από την Τουρκία για να ποντίσουμε το καλώδιο
Ετήσιος μισθός στην Ελλάδα 18.800 ευρώ και στην Ευρώπη 41.500 - Αυτή είναι η κυβερνητική «επιτυχία»!
Αλ. Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Η λάσπη, η τοξικότητα και η συκοφαντία έχουν «πάρα πολύ κοντά ποδάρια» - «Αυτή η πλάκα 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τους λόγους που η Κύπρος κατάφερε να εξέλθει του μνημονίου, ενώ η Ελλάδα δεν το έχει καταφέρει ακόμα εξηγεί σε συνέντευξή του στη Suddeutsche Zeitung ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης.
«Παλιότερα δεν ήταν πρόβλημα να πάρει κάποιος ένα δάνειο. Σήμερα δεν είναι πλέον έτσι. Οι τράπεζες εξετάζουν καλύτερα. Ένα άλλο παράδειγμα: στον δημόσιο τομέα ζήσαμε πάνω από τις δυνατότητές μας» επεσήμανε και πρόσθεσε:
“Είχαμε ένα ετήσιο έλλειμμα από 5% έως 6% του ΑΕΠ. Το 2016 θα είναι ο τρίτος συνεχόμενος χρόνος όπου θα έχουμε έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Αυτό μας οδήγησε στο να μην χρειαστεί να αυξήσουμε την φορολογία. Από την άνοιξη του 2013 δεν έχουμε επιβάλει νέους φόρους. Αυτό βοήθησε την ιδιωτική οικονομία και τα δημόσια οικονομικά να ανακάμψουν.”
Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών είναι της άποψης πάντως πως οι δανειστές δεν θα έπρεπε να έχουν και νέες απαιτήσεις από την Ελλάδα και συμπληρώνει: «Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι η αύξηση της φορολογίας θα οδηγήσει την Ελλάδα κάπου» και συμπληρώνει, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, πως η Ελλάδα θα πρέπει ωστόσο να εφαρμόσει το πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει.























































