Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προειδοποίηση Πούτιν σε Μέρκελ για εμφύλιο στην Ουκρανία

Προειδοποίηση Πούτιν σε Μέρκελ για εμφύλιο στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ότι η Ουκρανία είναι στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου μετά την απόφαση της κεντρικής εξουσίας στο Κίεβο να στείλει στρατό κατά των αυτονομιστικών ανταρτών στα ανατολικά της χώρας.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο κ. Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη κ. Μέρκελ αργά το βράδυ της Τρίτης, ενόψει της τετραμερούς συνάντησης Ουκρανίας, Ρωσίας, ΗΠΑ και Ε.Ε. την Πέμπτη στη Γενεύη.

«Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι η απότομη κλιμάκωση της σύγκρουσης έχει φέρει τη χώρα στο χείλος του εμφυλίου πολέμου», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Και οι δύο ηγέτες «τόνισαν τη σημασία» των συνομιλιών που έχουν προγραμματιστεί για τις 17 Απριλίου και εξέφρασαν την ελπίδα ότι η συνάντηση της Γενεύης μπορεί να δώσει ένα σαφές μήνυμα για ομαλοποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία.

Ο κ. Πούτιν, είπε επίσης στην κ. Μέρκελ, πως οι δράσεις του ουκρανικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία αντιπροσωπεύουν «αντισυνταγματική χρήση βίας κατά των ειρηνικών διαδηλώσεων».

Κατά την τηλεφωνική συνομιλία των δυο ηγετών, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε επίσης τη σημασία της σταθεροποίησης της ουκρανικής οικονομίας και τη συνέχιση της ροής του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Ο κ. Πούτιν συνομίλησε τηλεφωνικά και με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στον οποίο και τόνισε πως «η βίαιη κλιμάκωση είναι το αποτέλεσμα των ανεύθυνων πολιτικών του Κιέβου, που αγνόησε τα δικαιώματα και τα έννομα συμφέροντα των ρωσόφωνων κατοίκων της χώρας» στην ανατολική Ουκρανία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr