Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανησυχία για ξέσπασμα νέων συγκρούσεων μεταξύ Κούρδων και Σύρων στην Καμισλί

Ανησυχία για ξέσπασμα νέων συγκρούσεων μεταξύ Κούρδων και Σύρων στην Καμισλί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έκκληση για ψυχραιμία στην πόλη Καμισλί της Συρίας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, έκανε η κουρδική Ασφάλεια, η Ασαγίς (Asayish), μετά από φήμες που κυκλοφορούν στην πόλη ότι μια νέα σύγκρουση μεταξύ Κούρδων και Σύρων κυβερνητικών είναι πιθανή, φήμες που έκαναν πολλούς κατοίκους να αρχίσουν να εγκαταλείπουν την πόλη.

Η Καμισλί είναι μια κυρίως κουρδική πόλη στη βορειοανατολική Συρία, με μεγάλες κοινότητες Αράβων και Ασσυρίων.

Η μισή πόλη ελέγχεται από τους Κούρδους και η υπόλοιπη από κυβερνητικές δυνάμεις. Οι συριακές δυνάμεις που βρίσκονται στη Καμισλί αποτελούν θύλακα μέσα στα κουρδικά εδάφη.

qamisli Αριστερά στον χάρτη η ευρύτερη περιοχή της Καμισλί και δεξιά η πόλη Καμισλί. Με κίτρινο χρώμα οι περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι και με κόκκινο οι κυβερνητικοί. Από την τουρκική πλευρά των συνόρων είναι η κυρίως κουρδική πόλη Νίσιβη, που έχει εξεγερθεί κατά του τουρκικού κράτους και πολιορκείται από τις τουρκικές δυνάμεις.

Στα τέλη Απριλίου είχαν ξεσπάσει μάχες μεταξύ Κούρδων και Σύρων κυβερνητικών στην Καμισλί που κράτησαν τρεις ημέρες. Ωστόσο, τελικά κηρύχθηκε εκεχειρία μιας και ούτε οι Κούρδοι, ούτε οι Σύροι, έχουν διάθεση να εμπλακούν σε μεταξύ τους πόλεμο ενώ μαίνεται η μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι πολίτες της Καμισλί φοβούνται όμως ότι μια νέα πολεμική αναμέτρηση μεταξύ Κούρδων και κυβερνητικών είναι κάτι παραπάνω από πιθανή.

Την Πέμπτη το απόγευμα, στη γειτονική Νίσιβη, από την τουρκική πλευρά των συνόρων, μαίνονταν άγριες μάχες μεταξύ της ένοπλης κουρδικής νεολαίας, της πολιτοφυλακής YPS, και των Τούρκων.

Οι ήχοι της μάχης ανησύχησαν τον πληθυσμό της Καμισλί.

“Μια ρουκέτα από την πλευρά της Τουρκίας χτύπησε την κεντρική αγορά της Καμισλί, πράγμα που φόβισε τους αμάχους”, δήλωσε ο Κούρδος ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αμπντουσαλέμ Μοχάμεντ μιλώντας στο ARA News.

“Οι άμαχοι φοβούνται και εξαιτίας των συγκρούσεων που ξέσπασαν στην Καμισλί στα τέλη Απριλίου. Όποτε λοιπόν ακούν τον ήχο των σφαιρών, πανικοβάλλονται και σπεύδουν να εγκαταλείψουν την πόλη τους”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η κουρδική Ασφάλεια διαβεβαίωσε τους αμάχους, με δημόσια δήλωσή της, ότι οι πυροβολισμοί ήταν από την τουρκική πλευρά και όχι μέσα από την Καμισλί. Η κουρδική Ασφάλεια έκανε έκκληση στους πολίτες να μην εμπιστεύονται τις φήμες και να αναφέρουν όσους τις διασπείρουν στην κουρδική Ασφάλεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr