Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος θα χτυπούσε την Ημέρα της Νίκης σε Ρωσία και Τατζικιστάν

Το Ισλαμικό Κράτος θα χτυπούσε την Ημέρα της Νίκης σε Ρωσία και Τατζικιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα σώματα Ασφαλείας του Τατζικιστάν συνέλαβαν τέσσερις υποστηρικτές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που προετοίμαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα Ντουσαμπέ κατά τη διάρκεια των εορτασμών της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στις 6 Μαΐου η Αστυνομία και η Ασφάλεια συνέλαβαν τον τζιχαντιστή Ντουστόν Μενγκλικούλοφ που είχε φθάσει από τη Μόσχα για να οργανώσει τα χτυπήματα.

Στη συνέχεια, οι τρεις συνεργοί του συνελήφθησαν στο νότιο Τατζικιστάν.

Στην κατοχή των τζιχαντιστών βρέθηκε εξοπλισμός βιντεοσκοπήσεων, εξτρεμιστικά βιβλία, δύο πιστόλια και στρατιωτικές στολές, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.

“Οι τρομοκράτες προετοίμαζαν εκτελώντας εντολές του οπλαρχηγού τους που βρίσκεται στη Συρία μια σειρά επιθέσεων με το κωδικό όνομα “Κόκκινος Γάμος” στα σημεία που θα τελούνταν εορτασμοί για την Ημέρα της Νίκης”, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Είχε προηγηθεί αντιτρομοκρατική επιχείριση στη Μόσχα στις 2 Μαΐου, σε συνεργασία ρωσικών και τατζικών υπηρεσιών, κατά την οποία συνελήφθησαν πολλοί τρομοκράτες μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, μεταξύ των οποίων και ένας Τατζίκος.

Το εν λόγω δίκτυο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκόπευε να χτυπήσει στις 9 Μαΐου, επέτειος της νίκης κατά του ναζισμού, σε στόχους και στη Ρωσία.

Η Δημοκρατία του Τατζικιστάν είναι κράτος στην Κεντρική Ασία. Συνορεύει με το Αφγανιστάν, την Κίνα, το Κιργιστάν και το Ουζμπεκιστάν.

Το Τατζικιστάν ήταν μέρος της Σοβιετικής Ένωσης από το 1917 έως το 1991.

Οι κάτοικοι λέγονται Ταζίκ (Τατζίκοι) και είναι Ιρανική φυλή και έχουν θρήσκευμα μουσουλμανικό (σουνίτες) και αποτελούν το 60% του πληθυσμού, 8% του πληθυσμού είναι Ρώσοι και οι άλλες μειονότητες είναι Ουκρανοί, Γερμανοί, Κιργίζιοι, Τουρκομάνοι κλπ. Έχει πληθυσμό 8.547.000 κατοίκους, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις του 2016.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr