Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανία: Η ΕΕ δεν νικά τους διακινητές μεταναστών στη Μεσόγειο

Βρετανία: Η ΕΕ δεν νικά τους διακινητές μεταναστών στη Μεσόγειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ναυτική αποστολή της ΕΕ για την αντιμετώπιση της διακίνησης παράνομης μεταναστών στην κεντρική Μεσόγειο αδυνατεί να επιτύχει τους στόχους της, λέει μια επιτροπή του Βρετανικού Κοινοβουλίου.

Η επιχείρηση «Σοφία» που έχει ξεκινήσει από το 2015 δεν έχει καταφέρει με κάποιον ουσιαστικό τρόπο να διαταράξει τις βάρκες των διακινητών προσφύγων λέει η έκθεση που έχει συντάξει η Βουλή των Λόρδων Επιτροπής της ΕΕ.

Μάλιστα η καταστροφή των ξύλινων σκαφών έχει αναγκάσει τους διακινητές να χρησιμοποιούν ελαστικές λέμβους, βάζοντας τους μετανάστες σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο, όπως αναφέρει το έγγραφο.

Η επιχείρηση «Σοφία» συστάθηκε στον απόηχο των ναυαγίων που σήμαναν την απώλεια πολλών ανθρώπων που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ιταλία μέσω της Λιβύης.

Η ΕΕ έδωσε έγκριση σε δικά της σκάφη να λειτουργήσουν έτσι ώστε να εντοπίσουν και να σταματήσουν αυτές τις παράνομες μετακινήσεις.

Τελικά το μόνο που καταφέρνουν αυτά τα σκάφη είναι να ξεβολέψουν τους διακινητές και να τους αναγκάσουν να ακολουθούν διαφορετική πορεία και να χρησιμοποιούν αντί για ξύλινα σκάφη, φουσκωτά κάνοντας το ταξίδι των προσφύγων και των μεταναστών ακόμα πιο επικίνδυνο.

Η επιχείρηση έχει πολύ λίγες πιθανότητες να ανατρέψει τους διακινητές καθώς επίσης δεν έχει τη δυνατότητα να περιπολεί τα ύδατα της Λιβύης αλλά παραμένει στα διεθνή ύδατα μιας και τα ευρωπαϊκά Μέλη του ΝΑΤΟ δεν έχουν πάρει επίσημη πρόσκληση από τη Λιβύη ώστε να αναχαιτίσουν την απειλή που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή της Λιβύη από το Ισλαμικό Κράτος.

Η έκθεση καλεί επίσης την ΕΕ να αναπτύξει επειγόντως μια στρατηγική με στόχο την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτίων της μαζικής μετανάστευσης.

Παράλληλα, το έγγραφο αναφέρει ότι 9.000 μετανάστες διασώθηκαν λόγω της συγκεκριμένης αποστολής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Βρετανία: Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος – Η κατάσταση της υγείας του

Δασκάλα σκότωσε τον εραστή της, τον έθαψε και είπε ότι χώρισαν – Την πρόδωσε το ημερολόγιο της

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr