Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για εξάπλωση του ιού Ζίκα στην Ευρώπη

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για εξάπλωση του ιού Ζίκα στην Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον κώδωνα του κινδύνου για την Ευρώπη έκρουσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σε ό,τι αφορά στον ιό Ζίκα, προειδοποιώντας ότι στους επόμενους μήνες, που οι θερμοκρασίες στη γηραιά ήπειρο θα ανεβαίνουν σταδιακά, υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης, αλλά και εξάπλωσης του ιού.

Κατά τα λεγόμενα του ΠΟΥ, ο συνολικός κίνδυνος εμφάνισης του ιού στην Ευρώπη κρίνεται από μικρής έως μέτριας επικινδυνότητας, αν ληφθούν τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα. Σε σοβαρότερη κατάσταση βρίσκονται οι νήσοι Μαδέρα της Πορτογαλίας και οι βορειοανατολικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας, στις οποίες ευδοκιμούν τα κουνούπια Aedes, τα οποία είναι φορείς του ιού.

«Υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης της ασθένειας του ιού Ζίκα στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, με τον κίνδυνο να διαφέρει από χώρα σε χώρα. Καλούμε τις χώρες της γηραιάς ηπείρου να λάβουν τα ισχυρότερα δυνατά μέτρα, ώστε να αποφευχθεί ένα μεγάλο ξέσπασμα του ιού», ανέφερε η περιφερειακή διευθύντρια του οργανισμού στην Ευρώπη, Ζουζάνα Γιάκαμπ.

Το ευρωπαϊκό τμήμα του Οργανισμού, που καλύπτει μια περιοχή 53 χωρών με πληθυσμό σχεδόν 900 εκατομμύρια ανθρώπους, τόνισε ότι αν δε ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για τον περιορισμό της απειλής, υπάρχει πιθανή μετάδοση του ιού σε 18 χώρες, γεγονός που θα καταστήσει ιδιαιτέρως σοβαρό το ζήτημα για ολόκληρη την ήπειρο.

Να σημειώσουμε ότι κατά το τριήμερο 22 με 24 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί συνέδριο στην Πορτογαλία, υπό την αιγίδα του ΠΟΥ, προκειμένου να συζητηθεί περεταίρω η απειλή του Ζίκα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Σενάρια για ευρωπαϊκή πυρηνική βόμβα

Το Ισραήλ κατηγορεί τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για «αθέμιτη σύμπραξη» με την Χαμάς

Spiegel: Στις «χειρότερες πόλεις για να ζεις» η Αθήνα

Το αρχαίο DNA αποκαλύπτει το λόγο για τα υψηλά ποσοστά σκλήρυνσης κατά πλάκας στην Ευρώπη

Χαμάς-Γάζα: Τουλάχιστον 20.674 νεκροί, πάνω από 54.500 τραυματίες από την 7η Οκτωβρίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr