Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνάντηση στη Γενεύη για τη κρίση στην Ουκρανία

Συνάντηση στη Γενεύη για τη κρίση στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία να βρίσκεται πλέον σε τεντωμένο σχοινί οι ελπίδες για αποφυγή της εμφύλιας σύρραξης στην Ουκρανία εναποτίθενται στη σημερινή τετραμερή συνάντηση των επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Ε.Ε. και της Ουκρανίας, που πραγματοποιείται σήμερα στη Γενεύη με στόχο την αποκλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης.

Στο τραπέζι θα καθίσουν στις 11:00 ώρα Ελλάδος ο Τζον Κέρι, ο Σεργκέι Λαβρόφ, η Κάθριν Αστον και ο Αντριι Ντεστσίτσια, ενώ δηλώσεις των τεσσάρων αξιωματούχων στα ΜΜΕ αναμένονται στις 15:00.

Παράλληλα ΗΠΑ και Ρωσία εξακολουθούν να επιδίδονται σε αλληλοκατηγορίες.

Χθες ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θεωρεί σωστό η ουκρανική κυβέρνηση να αναλάβει δράση ώστε «να αποκαταστήσει τον νόμο και την τάξη στην ανατολική Ουκρανία». Σε συνέντευξή του στο CBS ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η Ρωσία μπορεί να υποστεί περαιτέρω κυρώσεις αν εντείνει την υποστήριξή της στους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «οι αποφάσεις του κ. Πούτιν δεν είναι μόνο κακές για την Ουκρανία, αλλά θα μακροπρόθεσμα θα είναι κακές και για τη Ρωσία».

Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε τις ΗΠΑ κατηγορώντας τες ότι εγκρίνουν «τον πόλεμο που έχει κηρύξει το Κίεβο εναντίον του ίδιου του τού λαού», καλώντας την Ουάσιγκτον να προσέξει «τις καταστροφικές συνέπειες αυτής της ριψοκίνδυνης υποστήριξης των προστατευόμενών της του Κιέβου».

Στη Νέα Υόρκη λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση της Γενεύης οι πρεσβευτές των δυτικών χωρών και της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αντάλλαξαν κατηγορίες όσον αφορά την έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ουκρανία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr