ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Βρυξέλλες, Γενς Στόλτενμπεργκ, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Πρόσφυγες, Ρωσία,


















































Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης
Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους - Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια
Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς
Πούτιν: Θα πάρουμε όλο το Ντονμπάς, ακόμη και με τη βία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την απόφαση να συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο όγκο δυνάμεων μετά το τέλος της περιόδου του Ψυχρού Πολέμου στα σύνορα με τη Ρωσία, έλαβαν τα 28 μέλη του ΝΑΤΟ, με το διήμερο συμβούλιο που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλτενμπεργκ, αυτή η απόφαση αποτελεί μία «απάντηση προς το Κρεμλίνο, το οποίο θα πρέπει να μάθει την ισορροπία μεταξύ της άμυνας και του διαλόγου».
Το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών των μελών του ΝΑΤΟ είχε διάρκεια δύο ημερών. Στην ατζέντα υπήρχαν τα θέματα της Ρωσίας, του Ισλαμικού Κράτους και το Προσφυγικό. Το μεγαλύτερο μέρος αναλώθηκε στην κρίση που διαφαίνεται με τη Ρωσία και τις απειλητικές «κορόνες» από τον πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, καθώς και τα τελευταία «θερμά» επεισόδια στη Βαλτική, αλλά και σε άλλα σημεία κατά μήκος των ρωσικών συνόρων, με βρετανικά και αμερικανικά πολεμικά σκάφη.
Όπως δήλωσε ο Γιενς Στόλτενμπεργκ, το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει προκλήσεις από το Αφγανιστάν και τη Μέση Ανατολή και από τη Βόρεια Αφρική έως και τη Ρωσία, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αναδείξει το εύρος του προβλήματος. Το δε μεγαλύτερο σε διάρκεια συμβούλιο που έλαβε χώρα, όπως τονίστηκε από αξιωματούχους της Συμμαχίας, αναδεικνύει την κρισιμότητα των στιγμών.
Στο ίδιο συμβούλιο, αποφασίστηκε η ένταξη του Μαυροβουνίου ως 29ο μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, μετά από πρόσκληση που προηγήθηκε. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μίλο Ντζουκάνοβιτς, δήλωσε ότι ελπίζει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η ένταξη στη Συμμαχία.























































