Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί σκότωσαν τον αρχηγό των Ταλιμπάν Αχτάρ Μανσούρ

Οι Αμερικανοί σκότωσαν τον αρχηγό των Ταλιμπάν Αχτάρ Μανσούρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Αφγανοί Ταλιμπάν επιβεβαίωσαν ότι ο αρχηγός τους Μουλάς Αχτάρ Μανσούρ σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή μη επανδρωμένου αμερικανικού αεροσκάφους (ντρον) στο Πακιστάν.

Ο Μουλάς Αμπντούλ Ραούφ, σημαντικός οπλαρχηγός των Ταλιμπάν, παραδέχθηκε την Κυριακή ότι ο Μανσούρ σκοτώθηκε σε χτύπημα την Παρασκευή το βράδυ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η αεροπορική επιδρομή έγινε σε περιοχή στα σύνορα Αφγανιστάν – Πακιστάν.

Το γραφείο του Αφγανού προέδρου Ασράφ Γκάνι επιβεβαίωσε και αυτό με τη σειρά του το χτύπημα, δίχως όμως να αναφερθεί και στον θάνατο του Μανσούρ.

Ωστόσο, Αφγανός αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας μιλώντας ανώνυμα στον Guardian δήλωσε ότι “είναι ένας επιβεβαιωμένος θάνατος”.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι είχε τονίσει νωρίτερα πως ο αρχηγός των Αφγανών Ταλιμπάν Άχταρ Μανσούρ αποτελούσε μία «διαρκή επικείμενη απειλή» κατά του αμερικανικού προσωπικού στη χώρα και τους ίδιους τους Αφγανούς, όπως και μία απειλή για την ειρήνη.

«Χθες, οι ΗΠΑ εξετέλεσαν μία αεροπορική επιδρομή ακρίβειας που είχε στόχο τον αρχηγό των Ταλιμπάν Μουλά Μανσούρ και μάλλον τον έχουν σκοτώσει στην επιδρομή αυτή στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, κοντά στη μεθόριο με το Αφγανιστάν», δήλωσε ο Κέρι σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα της Μιάνμαρ.

«Ειρήνη είναι αυτό που θέλουμε. Ο Μανσούρ ήταν μία απειλή σ’ αυτήν την προσπάθεια και στον αγώνα για να θέσουμε ένα τέλος στην βία και στις κακοπάθειες που έχει υπομείνει ο Αφγανικός λαός τόσα χρόνια τώρα. Επίσης ήταν σαφώς αντίθετος στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και στη διαδικασία συμφιλίωσης», επεσήμανε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπαράζ επιθέσεων του Ισραήλ σε θέσεις της Χεζμπολάχ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr