Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλη επίθεση των μισθοφόρων του Ερντογάν στους Κούρδους στο Χαλέπι

Μεγάλη επίθεση των μισθοφόρων του Ερντογάν στους Κούρδους στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μεγάλη επίθεση ενάντια της κουρδικής συνοικίας Σεΐχ Μακσούντ στο βόρειο Χαλέπι εξαπέλυσαν την Κυριακή οι τουρκόφιλοι “μετριοπαθείς” ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Τη Σεΐχ Μακσούντ υπερασπίζονται άνδρες και γυναίκες του σοσιαλιστικού αντάρτικου κουρδικού στρατού YPG/YPJ, ο οποίος είναι και σύμμαχος των ΗΠΑ.

Στο πλευρό των μισθοφόρων του FSA μάχονται και τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νούσρα, του βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Η Σεΐχ Μακσούντ είναι στρατηγικής σημασίας γιατί “ελέγχει” την οδό ανεφοδιασμού των συνοικιών που ελέγχουν οι ισλαμιστές στο Χαλέπι.

Το Χαλέπι είναι διαιρεμένο σε τρεις ζώνες. Οι συνοικίες που κρατά η κυβέρνηση, οι συνοικίες που ελέγχονται από τους “μετριοπαθείς” και την Αλ Κάιντα και η Σεΐχ Μακσούντ που είναι κουρδική.

ALEPPO

Όπως βλέπετε και στον χάρτη, με πράσινο χρώμα είναι οι συνοικίες του Χαλεπιού που ελέγχονται από την Αλ Κάιντα και τον FSA, με κόκκινο χρώμα οι κυβερνητικές συνοικίες και με κίτρινο η Σεΐχ Μακσούντ που κρατάνε οι Κούρδοι (YPG).

Ο δρόμος που περνά βόρεια από τη Σεΐχ Μακσούντ είναι ο μόνος που ανεφοδιάζει τους “μετριοπαθείς” μέσα στο Χαλέπι και επειδή ελέγχεται “οπτικά” από τους Κούρδους, η Σεΐχ Μακσούντ πρέπει να πέσει στους ισλαμιστές. Οι Κούρδοι φυσικά αντιστέκονται με νύχια και με δόντια.

Οι μισθοφόροι της Τουρκίας βομβαρδίζουν τη Σεΐχ Μακσούντ με ό,τι έχουν. Τη χτυπάνε με όλμους, με πυροβολικό, με αυτοσχέδια κανόνια, μέχρι και χημικά αέρια της έριξαν.

Οι νεκροί Κούρδοι άμαχοι μέσα στην πολιορκημένη συνοικία είναι εκατοντάδες και οι τραυματίες πολλές εκατοντάδες.

Οι Κούρδοι καταγγέλλουν από την πλευρά τους ότι η επίθεση που δέχονται στη Σεΐχ Μακσούντ έχει διαταχθεί από τον ίδιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Να σημειωθεί εδώ ότι τοπικές πηγές μέσα από το Χαλέπι έχουν μαρτυρήσει ότι στο πλευρό των ισλαμιστών μάχονται και άνδρες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων, οι οποίοι είναι ντυμένοι ως “αντάρτες”.

Πέρα όμως από τους Τούρκους καταδρομείς, στο Χαλέπι μάχονται στις τάξεις της Αλ Κάιντα και εκατοντάδες Τούρκοι “εθελοντές”, προερχόμενοι από ισλαμιστικές ή ακροδεξιές οργανώσεις της Τουρκίας.

Το Σάββατο οι ισλαμιστές βομβάρδισαν τη Σεΐχ Μακσούντ σκοτώνοντας αμάχους και παιδιά. Βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο Twitter αποδεικνύουν το έγκλημα.

Δείτε τα βίντεο με τα τραυματισμένα και νεκρά παιδιά ύστερα από την επίθεση των μισθοφόρων του Ερντογάν:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr