Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απελευθερώθηκαν 4 ερωτικές σκλάβες Γιαζίντι που κρατούνταν στη Φαλούτζα

Απελευθερώθηκαν 4 ερωτικές σκλάβες Γιαζίντι που κρατούνταν στη Φαλούτζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τέσσερα κορίτσια Γιαζίντι που κρατούσαν αιχμάλωτες οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Φαλούτζα του Ιράκ, η οποία πολιορκείται από τις κυβερνητικές δυνάμεις, απελευθερώθηκαν.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης των Γιαζίντι, της Σιντζάρ, τον Μάχμα Χαλίλ (Mahma Khalil) οι τέσσερις κοπέλες απελευθερώθηκαν από τη σκλαβιά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρισης.

Οι δύο από τις τέσσερις πρώην σκλάβες των τζιχαντιστών έφτασαν ήδη στο ιρακινό Κουρδιστάν ενώ σύντομα αναμένονται και οι άλλες δύο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το Ισλαμικό Κράτος κρατά στη Φαλούτζα περίπου 200 γυναίκες και παιδιά των Γιαζίντι.

Οι γυναίκες, που αιχμαλωτίστηκαν από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος τον Αύγουστο του 2014 και πάρθηκαν ως ερωτικές σκλάβες, δεν είναι μόνες τους, πολλές έχουν μαζί και τα μικρά παιδιά τους.

Ο Κούρδος αξιωματούχος Χουσεΐν Κουρό, υπεύθυνος για τα θέματα των Γιαζίντι, προειδοποίησε τις ιρακινές Αρχές ότι οφείλουν να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των υποδουλομένων γυναικοπαίδων.

Συνολικά, οι σκλάβες μαζί με τα παιδιά τους, υπολογίζονται σε 150 με 200 άτομα και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος οι τζιχαντιστές να τις χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες.

Ο Κουρό είπε ότι έχει ήδη μιλήσει με αξιωματικούς του ιρακινού στρατού και της σιιτικής πολιτοφυλακής Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι ώστε να προστατέψουν τους Γιαζίντι, όπως και τους υπόλοιπους πολίτες, ενώ θα προωθούνται μέσα στην πόλη.

Περισσότερες από 5.000 γυναίκες και παιδιά των Γιαζίντι πιάστηκαν σκλάβοι τον Αύγουστο του 2014 όταν η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στη γη τους, στο Σιντζάρ, στο βορειοδυτικό Ιράκ.

Χιλιάδες άνδρες Γιαζίντι και αγόρια αποκεφαλίστηκαν από τους τζιχαντιστές, σε εκείνο το άνευ προηγουμένου μακελειό που αφύπνισε τη Δύση και την ώθησε να μπει στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο Κούρδος αξιωματούχος ζήτησε επίσης από την ιρακινή κυβέρνηση μόλις απελευθερώσει τις αιχμάλωτες Γιαζίντι να τις στείλει αμέσως στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Οι Γιαζίντι είναι Κούρδοι ηλιολάτρες και διατηρούν μια εκδοχή της αρχαίας ζωροαστρικής θρησκείας. Οι φανατικοί σουνίτες μουσουλμάνοι θεωρούν τους Γιαζίντι «ειδωλολάτρες» και «σατανιστές» και για αυτό θεωρούν ότι δικαιούνται να τους κάνουν ό,τι θέλουν, όπως να τους σφάζουν, να τους βιάζουν, να τους σκλαβώνουν, επειδή ακριβώς είναι άπιστοι και δεν ανήκουν σε κάποια από τις αβρααμικές θρησκείες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr