Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οπλαρχηγός της Αλ Κάιντα στη Συρία έκανε σύντομο ταξιδάκι στις ΗΠΑ

Οπλαρχηγός της Αλ Κάιντα στη Συρία έκανε σύντομο ταξιδάκι στις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αίσθηση έχει προκαλέσει ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Ron Paul Institute, στο οποίο αναφέρεται ότι ο Λαμπίμπ Αλ Ναχάς (Labib al Nahhas), στέλεχος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αχράρ Αλ Σαμ, που μάχεται στη Συρία και συνδέεται με την Αλ Κάιντα, πήρε άδεια και βρέθηκε στις ΗΠΑ για μια σύντομη επίσκεψη.

Η Αχράρ Αλ Σαμ είναι επίσης φανερά και διακηρυγμένα σύμμαχος της Τουρκίας και για αυτό παράλληλα υποκρίνεται τη “μετριοπαθή” ισλαμιστική οργάνωση. Είναι ο “καλός φερετζές” των συνεχιστών του Μπιν Λάντεν.

Υπενθυμίζουμε ότι στη Συρία το επίσημο παρακλάδι της Αλ Κάιντα είναι το περιβόητο Μέτωπο Αλ Νούσρα, το οποίο θεωρείται επισήμως τρομοκρατική οργάνωση και από τις ΗΠΑ.

Σε πρόσφατη ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Υπουργείο Εξωτερικών (Στέιτ Ντιπάρτμεντ) ο εκπρόσωπος Μαρκ Τόνερ ερωτήθηκε εάν αξιωματούχοι των ΗΠΑ γνώριζαν σχετικά με αυτή την επίσκεψη.

“Δεν είμαι σίγουρος ότι ήμασταν ενήμεροι για αυτό. Δεν νομίζω να είχαμε κάποιες συναντήσεις εδώ [στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ] και δεν μπορώ να αναφερθώ στα αρχεία σχετικά με τις βίζες επειδή αφορούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα”, απάντησε ο Μαρκ Τόνερ.

Ωστόσο, ο Αμερικανός δημοσιογράφος επέμενε: “Ένας από τους ηγέτες μιας οργάνωσης γνωστής για τις σχέσεις της με την Αλ Κάιντα έρχεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν μπορείτε να πείτε τίποτα σχετικό;”.

“Ξανά, δεν έχω τα στοιχεία μπροστά μου. Εάν έχω κάποιες πληροφορίες θα τις μοιραστώ μαζί σας”, ήταν η απάντηση του εκπροσώπου.

Η επίσκεψη του τζιχαντιστή, έστω και… “μετριοπαθή”, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις ΗΠΑ με πολλούς να υπενθυμίζουν ότι σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία και συγκεκριμένα με την Πράξη Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας (NDAA) του 2012, τέτοιες “σχετιζόμενες δυνάμεις” με την Αλ Κάιντα υπόκειται σε σύλληψη και απευθείας κράτηση δίχως δίκη.

Αντί αυτού, όπως καταγγέλλεται, ο συγκεκριμένος σύμμαχος τη Αλ Κάιντα εισήλθε στις ΗΠΑ για παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με την αμερικανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με κάποιες άλλες πληροφορίες, ο τζιχαντιστής οπλαρχηγός δεν είχε προγραμματισμένες συναντήσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους αλλά ήθελε να συναντηθεί με “τρίτα πρόσωπα” που πιθανώς να έχουν τις δυνατότητες να επηρεάσουν φορείς χάραξης πολιτικής.

Ότι η Αχράρ Αλ Σαμ είναι μια ακραία τζιχαντιστική οργάνωση, παρά το “μετριοπαθές” προσωπείο που προσπαθεί να λανσάρει, αποδεικνύεται και από το πρόσφατο μακελειό που συμμετείχε μαζί με την Αλ Νούσρα.

Αχράρ Αλ Σαμ και Αλ Νούσρα εισέβαλαν το χωριό Ζάρα, στη βορειοδυτική Συρία, και έσφαξαν 19 αμάχους, μεταξύ τους και γυναικόπαιδα, επειδή ήταν στο θρήσκευμα Αλαουίτες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr