Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος έκαψε ζωντανές 19 ερωτικές σκλάβες Γιαζίντι

Το Ισλαμικό Κράτος έκαψε ζωντανές 19 ερωτικές σκλάβες Γιαζίντι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έκαψαν ζωντανές την Πέμπτη 19 κοπέλες Γιαζίντι, τις οποίες είχαν αιχμαλωτίσει ως ερωτικές σκλάβες.

Τα θύματα τοποθετήθηκαν από τους τζιχαντιστές μέσα σε σιδερένια κλουβιά, στο κέντρο της Μοσούλης, στο βορειοδυτικό Ιράκ, και κάηκαν ζωντανές μπροστά σε εκατοντάδες ανθρώπους.

“Τιμωρήθηκαν επειδή αρνήθηκαν να ενδώσουν στις σεξουαλικές επιθυμίες των τζιχαντιστών”, μετέδωσε ο τοπικός μιντιακός ακτιβιστής Αμπντουλάχ Αλ Μάλα μιλώντας στο ARA News.

“Οι 19 κοπέλες κάηκαν ζωντανές ενώ εκατοντάδες άνθρωποι παρακολουθούσαν. Κανείς δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό για να τις σώσει”, είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο ARA News.

Τον Αύγουστο το 2014 οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εισέβαλαν στη γη των Κούρδων Γιαζίντι, στο βορειοδυτικό Ιράκ, και προκάλεσαν τον εκτοπισμό 400.000 Γιαζίντι από τις προαιώνιες εστίες τους, οι οποίοι κατέφυγαν πρόσφυγες στο Ντουχόκ και στην Ερμπίλ του ιρακινού Κουρδιστάν.

Μέσα στον πανικό της φυγής, δεκάδες χιλιάδες Γιαζίντι εγκλωβίστηκαν στο ιερό τους όρος, το Σιντζάρ, στους πρόποδες του οποίου είναι χτισμένη και η πόλη Σιντζάρ των Γιαζίντι.

Το Ισλαμικό Κράτος τους περικύκλωσε στο όρος Σιντζάρ και τους απειλούσε με σφαγή.

Το δράμα των Γιαζίντι ήταν η αιτία που οι ΗΠΑ αποφάσισαν να εμπλακούν στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, πιεζόμενες από την παγκόσμια κοινή γνώμη, που με αποτροπιασμό πληροφορούνταν τα μεσαιωνικά εγκλήματα των τζιχαντιστών.

Οι τζιχαντιστές όσους Γιαζίντι προλάβαιναν τους επιφύλασσαν μεγάλο κακό.

Τους άνδρες, τα νεαρά αγόρια και τους ηλικιωμένους τους έσφαζαν ενώ τις γυναίκες, τα κορίτσια και τα παιδιά τα έπιαναν σκλάβους.

Περισσότερες από 5.000 γυναίκες και παιδιά (κάποιοι ανεβάζουν το νούμερο στους 7.000) σύρθηκαν στα σκλαβοπάζαρα των τζιχαντιστών.

Χιλιάδες γυναίκες και παιδιά πουλήθηκαν σκλάβοι τόσο μεταξύ των τζιχαντιστών όσο και σε αγοραστές από τη Σαουδική Αραβία, τις αραβικές χώρες του Κόλπου και την Τουρκία.

Στα δύο σχεδόν αυτά χρόνια περίπου 2.500 Γιαζίντι σκλάβες και παιδιά κατάφεραν είτε να αποδράσουν είτε να εξαγοραστούν από συγγενείς τους για να απελευθερωθούν.

Ένας αριθμός απελευθερώθηκε και από ένοπλες κουρδικές δυνάμεις, όταν έμαθαν που κρατούσαν τους σκλάβους.

Οι γυναίκες των Γιαζίντι, ακόμα και μικρά κορίτσια από την ηλικία των 9 ετών και πάνω, έγιναν ερωτικές σκλάβες των τζιχαντιστών.

Πολλές βιάστηκαν άγρια και με πρωτοφανείς τρόπους, ενώ αρκετές λέγεται ότι αυτοκτόνησαν μην αντέχοντας άλλο την ατίμωση.

Ακόμα και σήμερα χιλιάδες γυναίκες των Γιαζίντι υπηρετούν ως ερωτικές σκλάβες τους τζιχαντιστές.

Στις 13 Νοεμβρίου του 2015 οι ενωμένες κουρδικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ επιτέθηκαν στην πόλη Σιντζάρ και την απελευθέρωσαν από το Ισλαμικό Κράτος. Στη συνέχεια απελευθερώθηκαν και τα υπόλοιπα εδάφη των Γιαζίντι γύρω από την πόλη τους.

Οι Γιαζίντι είναι Κούρδοι που διατηρούν μια εκδοχή της αρχαίας ηλιακής ζωροαστρικής θρησκείας, της αρχαίας θρησκείας των Κούρδων (Μηδών) και των Περσών.

Οι τζιχαντιστές τους κατηγορούν ως “ειδωλολάτρες” και “σατανιστές” και θεωρούν ότι είναι υποχρέωσή τους να σκλαβώσουν τους Γιαζίντι ώστε να τους εξισλαμίσουν, ενώ όσοι αντιστέκονται πρέπει να σφαγιάζονται.

Το Ισλαμικό Κράτος σε εντολή που είχε εκδώσει ανέφερε ότι μια αιχμάλωτη Γιαζίντι εάν βιαστεί από δέκα διαφορετικούς τζιχαντιστές θεωρείται πλέον μουσουλμάνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr