Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

50 νεκροί και τραυματίες από βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ το Σάββατο

50 νεκροί και τραυματίες από βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ το Σάββατο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σε μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων στο Ιράκ το Σάββατο, που είχαν στόχους ένα μπλόκο της Αστυνομίας, ένα εστιατόριο και δύο αγορές.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που σκότωσε 8 ανθρώπους και τραυμάτισε 15 σε ένα μπλόκο στην Ταρμίγια, βόρεια της Βαγδάτης.

Σε δήλωσή του το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι ο “μάρτυρας βομβιστής” φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά και ανατινάχτηκε σε ένα σημείο που ήταν συγκεντρωμένοι Ιρακινοί αστυνομικοί και στρατιώτες.

Τρεις από τους νεκρούς της επίθεσης είναι πράγματι στρατιώτες αλλά δεν είναι ξεκάθαρο εάν τα υπόλοιπα θύματα είναι ένστολοι ή πολίτες.

Η Ταρμίγια την εποχή του Σαντάμ Χουσεΐν φιλοξενούσε μια εγκατάσταση εμπλουτισμού ουρανίου και κατά τη διάρκεια του ιρακινού πολέμου ελεγχόταν από την Αλ Κάιντα.

Για τις δύο βομβιστικές επιθέσεις, σε δύο αγορές της Βαγδάτης, όπου σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι, δεν έγινε άμεση ανάληψη ευθύνης από κάποια οργάνωση.

Στη βομβιστική επίθεση στο εστιατόριο σκοτώθηκαν ακόμα δύο άνθρωποι.

Εκατοντάδες πολίτες έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε σχεδόν καθημερινές βομβιστικές επιθέσεις, για τις οποίες κατηγορείται το Ισλαμικό Κράτος.

Η συχνότητα των τρομοκρατικών επιθέσεων έχει αυξηθεί μετά την έναρξη της πολεμικής επιχείρισης για την απελευθέρωση της Φαλούτζα.

Πολλοί πολίτες που εγκατέλειπαν τη Φαλούτζα, την Παρασκευή, σκοτώθηκαν από έκρηξη ενώ περνούσαν μέσα από μια αγροτική περιοχή.

Αν και η ομοσπονδιακή Αστυνομία κατηγόρησε το Ισλαμικό Κράτος για το μακελειό μεταξύ των προσφύγων, στην πραγματικότητα δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν η έκρηξη οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό ή σε κάποια παλιά βόμβα.

Περίπου στους 50.000 υπολογίζονται οι πολίτες που έχουν εγκλωβιστεί στην πολιορκημένη από τον ιρακινό στρατό Φαλούτζα.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη τουλάχιστον 741 Ιρακινοί, εκ των οποίων 400 πολίτες, σκοτώθηκαν και 1.374 έχουν τραυματιστεί μόνο τον Απρίλιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr