Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι φιλότουρκοι βομβαρδίζουν την κουρδική συνοικία στο Χαλέπι

Οι φιλότουρκοι βομβαρδίζουν την κουρδική συνοικία στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνεχίστηκαν οι επιθέσεις των τουρκόφιλων ισλαμιστών και την Τρίτη στο Χαλέπι κατά της κουρδικής συνοικίας Σεΐχ Μακσούντ, που υπερασπίζονται άνδρες και γυναίκες των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Σύμφωνα με πολεμικό ανακοινωθέν του γραφείου Τύπου των Κούρδων του YPG, οι τουρκόφιλες “μετριοπαθείς” ισλαμιστικές οργανώσεις που επιτίθενται στη Σεΐχ Μακσούντ είναι οι Λεγεώνα (Ταξιαρχία) Σουλτάν Μουράτ, Αχράρ Αλ Σαμ (Αλ Κάιντα), Μεραρχία 16, Λεγεώνα (Ταξιαρχία) Ελ Φετίχ, Λεγεώνα (Ταξιαρχία) Σουλτάν Μιχεμέντ Ελ Φετέχ, Αρτέσα Ελ Μουτζαχεντίν, Σουγουάρ Αλ Σαμ, Αχράρ Σουρίε, Τζαμπχάτ Αλ Σαμίγιε, Σικόρ Ελ Τσεμπέλ, Μεραρχία 101, Φοτς Αλεγουάλ, Τζαμπχάτ Αλ Τουρκμέν (Τουρκμένοι), Τάγμα Εμπού Εμερά, Αρτέσα Αλ Ισλάμ, Κομπούνα Φεστεγκίμ Κεμά Εμέρτ, Λεγεώνα (Ταξιαρχία) 13εμίν, Μεραρχία Αλ Σαμαλίγιε και Τάγμα Νουρεντίν Ζενκί.

Όλες αυτές οι ομάδες – συμμορίες, με τους βαρύγδουπους τίτλους, είναι “κατσαπλιάδες” που μισθοδοτούνται και εξοπλίζονται από την Άγκυρα και τη Σαουδική Αραβία και συνυπολογίζονται στις δυνάμεις του “μετριοπαθούς” Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Η Αχράρ Αλ Σαμ μόνο είναι μια πραγματικά μεγάλη αριθμητικά δύναμη, παρακλάδι της Αλ Κάιντα, για την ακρίβεια παριστάνει το “μετριοπαθές” πρόσωπο της Αλ Κάιντα και είναι επίσης διακηρυγμένη σύμμαχος της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το πολεμικό ανακοινωθέν των Κούρδων της Συρίας, οι παραπάνω συμμορίες βομβάρδισαν τη Σεΐχ Μακσούντ με όλμους και αυτοσχέδια “κανόνια της κόλασης”.

Τα “κανόνια της κόλασης” είναι κάτι αυτοσχέδιοι τεράστιοι όλμοι που “ρίχνουν” βόμβες βαρέλια και μεγάλες φιάλες γκαζιού που τις μετατρέπουν οι τζιχαντιστές σε οβίδες.

Οι “μετριοπαθείς” ισλαμιστές δεν περιορίστηκαν μόνο στον βομβαρδισμό αλλά επιτέθηκαν να καταλάβουν τη Σεΐχ Μακσούντ.

Εδώ οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες. Οι κουρδικές πηγές μεταδίδουν ότι αποκρούστηκε η επίθεσή τους, οι ισλαμιστικές πηγές αναφέρουν ότι κατάφεραν να προωθηθούν μέσα στην κουρδική συνοικία.

Υπενθυμίζουμε ότι έχει καταγγελθεί ότι στο πλευρό των ισλαμιστών που επιτίθενται στους Κούρδους μάχονται και άνδρες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων που παριστάνουν τους ντόπιους “αντάρτες”.

Ακολουθεί χάρτης της πόλης του Χαλεπιού. Με κόκκινο χρώμα είναι οι συνοικίες που ελέγχει η κυβέρνηση, με πράσινο χρώμα οι συνοικίες που ελέγχουν οι ισλαμιστές και η Αλ Κάιντα και με κίτρινο χρώμα, στα βόρεια της πόλης, η κουρδική συνοικία Σεΐχ Μακσούντ.

aleppo_map

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γάζα: Ένοπλοι έκλεψαν από τράπεζες εκατομμύρια ευρώ σε ισραηλινά σέκελ

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr