Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος θα υπερασπιστεί με πείσμα τη Μανμπίτζ

Το Ισλαμικό Κράτος θα υπερασπιστεί με πείσμα τη Μανμπίτζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αμερικανός συνταγματάρχης Κρίστοφερ Γκάρβερ, εκπρόσωπος του Πενταγώνου στη Μέση Ανατολή, εκτίμησε ότι η τελική φάση για την απελευθέρωση της Μανμπίτζ από το Ισλαμικό Κράτος θα είναι δύσκολη, διότι οι τζιχαντιστές θα πολεμήσουν σκληρά τους Κούρδους και τους Άραβες συμμάχους τους των SDF για να μην πέσει η πόλη στα χέρια τους.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια συμμαχία Κούρδων σοσιαλιστών, Αράβων δημοκρατικών και Ασσυρίων χριστιανών που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, προελαύνουν σταθερά προς την περικύκλωση της πόλης Μανμπίτζ, η οποία βρίσκεται 30 χιλιόμετρα δυτικά του Ευφράτη, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.

“Οι SDF έχουν συναντήσει σκληρή αντίσταση από το Ισλαμικό Κράτος από την αρχή της επιχείρισης και κατά τη διάρκειά της. Εκτιμούμε ότι το Ισλαμικό Κράτος θα πολεμήσει πεισματικά για να κρατήσει τη Μανμπίτζ, διότι είναι η πόλη κλειδί για τον ανεφοδιασμό της Ράκα”, είπε ο Γκάρβερ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Το Ισλαμικό Κράτος για να καθυστερήσει την προέλαση των SDF, σπέρνει καθώς υποχωρεί νάρκες και παγίδες με εκρηκτικά.

Η Μανμπίτζ είναι στρατηγικής σημασίας για το Ισλαμικό Κράτος επειδή μέσω αυτής, που είναι κοντά στα τουρκικά σύνορα, η οργάνωση ανεφοδιάζεται με εφόδια, δέχεται ξένους εθελοντές αλλά και εξάγει τρομοκρατία στη Δύση. Πώς τα κάνει όλα αυτά; Μα φυσικά μέσω Τουρκίας.

Επίσης, μέσω της Μανμπίτζ η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος επικοινωνεί από την “πρωτεύουσά” της Ράκα, στη Συρία, με τον “έξω κόσμο”.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) επιτίθενται στο Ισλαμικό Κράτος στη Μανμπίτζ με 4.000 περίπου άνδρες και γυναίκες μαχητές, κυρίως Κούρδους, Άραβες και χριστιανούς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λευκός Οίκος: Απαράδεκτο το Ισραήλ να κλείνει σημεία εισόδου της βοήθειας στη Γάζα

Γερμανικός Τύπος: Η Χαμάς θέλει πράγματι κατάπαυση πυρός ή στήνει παγίδα στο Ισραήλ;

Το Ισραήλ απαγόρευσε την πρόσβαση του ΟΗΕ στο σημείο διέλευσης της Ράφας

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε κυβερνητικές θέσεις στη Ντέιρ αλ Ζουρ

Οι ιρακινές Αρχές εκτέλεσαν 11 μέλη του Ισλαμικού Κράτους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr