Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καμία σχέση με το ISIS δεν είχε ο μακελάρης του Ορλάντο

Καμία σχέση με το ISIS δεν είχε ο μακελάρης του Ορλάντο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο μακελάρης του Ορλάντο δεν φαίνεται να είχε καμία απολύτως σχέση με το ISIS που πλέον προσπαθεί να οικειοποιηθεί επιθέσεις του οποιουδήποτε.

Υπό επεξεργασία βρίσκονται οι απομαγνητοφωνημένες καταγγελίες των παρευρισκομένων τη νύχτα του μακελειού στο νυχτερινό κέντρο Pulse στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Σύμφωνα με την Γενική Εισαγγελέα, Loretta Lynch, το FBI θα δημοσιοποιήσει σύντομα την απομαγνητοφώνηση των κλήσεων στον αριθμό πρώτης βοήθειας στις ΗΠΑ, οι οποίες έγιναν κατά τη διάρκεια του μακελειού.

“Αυτό που διαφαίνεται είναι ότι ο δράστης δεν έδειξε να διακηρύττει την υποταγή του σε τρομοκρατικές ομάδες”, δήλωσε η Lynch.

Η Washington Post ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Αφγανός δράστης έκανε πολλαπλές τηλεφωνικές κλήσεις, κρατώντας ομήρους.

«Ο δράστης που άνοιξε πυρ μέσα στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης γιατί ήθελε οι Αμερικανοί να σταματήσουν το βομβαρδισμό της χώρας του», σύμφωνα με έναν μάρτυρα που επικαλείται η Washington Post.

Το Ισλαμικό Κράτος οικειοποιείται επιθέσεις που δεν του “ανήκουν” πλέον

Το Ισλαμικό Κράτος έσπευσε να αναλάβει την ευθύνη για το μακελειό μέσω του ειδησιογραφικού πρακτορείου που ελέγχει, του Amaq, ισχυριζόμενο ότι η επίθεση διαπράχθηκε από «μαχητή του».

Λίγες ώρες αργότερα, το ραδιόφωνο των τζιχαντιστών χαρακτήρισε το μακελάρη «έναν από τους μαχητές του χαλιφάτου στην Αμερική», υπονοώντας ότι υπάρχουν κι άλλοι όμοιοί του.

Ωστόσο, με διαρροές που έχουν κάνει σε πολλά μέσα ενημέρωσης, Αμερικανοί αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι έως τώρα δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει ότι ο δολοφόνος, ο 29χρονος Ομάρ Ματίν, έχει οιαδήποτε άμεση σχέση ή επαφή με το ISIS.

Αξιωματούχοι που μελέτησαν το τηλεγράφημα ανάληψης ευθύνης του ISIS δήλωσαν στη «Wall Street Journal» πως το κείμενο δεν περιέχει καμία ένδειξη ότι η οργάνωση είχε πρότερη γνώση για την επίθεση, ή ότι κατηύθυνε τον Ματίν.

Στο τηλεγράφημα άλλωστε δεν γίνεται καμία αναφορά για προετοιμασία της ενέργειας από την πλευρά του ISIS.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr