Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι εκκενώνουν τη Μανμπίτζ από τους αμάχους πριν την τελική επίθεση

Οι Κούρδοι εκκενώνουν τη Μανμπίτζ από τους αμάχους πριν την τελική επίθεση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) άνοιξαν την Τρίτη έναν ανθρωπιστικό διάδρομο μεταξύ της κατεχόμενης από το Ισλαμικό Κράτος πόλης Μανμπίτζ, στη βορειοδυτική Συρία, για να αποδράσουν από αυτόν οι πολίτες που έχουν απομείνει στην πολιορκημένη πόλη.

Υποστηριζόμενες από την αμερικανική πολεμική αεροπορία, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις έχουν καταλάβει ολόκληρη την ύπαιθρο γύρω από τη Μανμπίτζ.

Περισσότερα από 105 χωριά έχουν απελευθερωθεί από το ξεκίνημα της επιχείρισης, δυτικά του ποταμού Ευφράτη, στις 31 Μαΐου.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει ταμπουρωθεί μέσα στη Μανμπίτζ και πολιορκείται, χρησιμοποιώντας τους δεκάδες χιλιάδες αμάχους που έχουν εγκλωβιστεί στην πόλη ως ανθρώπινες ασπίδες.

“Αφού καταλάβαμε μέρη της πόλης στα δυτικά της, οι δυνάμεις μας άνοιξαν έναν ανθρωπιστικό διάδρομο μεταξύ της πόλης και της απελευθερωμένης υπαίθρου, ώστε να βοηθήσουν τους πολίτες να την εγκαταλείψουν και να μπορέσουμε στη συνέχεια να επιτεθούμε στο Ισλαμικό Κράτος μέσα στη Μανμπίτζ”, δήλωσε ο Κούρδος αξιωματικός Χαμπού Οσμάν μιλώντας στο ARA News.

Εκατοντάδες πολίτες κατάφεραν να αποδράσουν ήδη από την πολιορκημένη πόλη χρησιμοποιώντας τον διάδρομο που έχουν ανοίξει οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους.

“Η ασφάλεια των πολιτών είναι η πρώτη μας προτεραιότητα αυτή τη στιγμή, αλλιώς θα είχαμε ήδη απελευθερώσει τη Μανμπίτζ από το Ισλαμικό Κράτος”, επεσήμανε αξιωματούχος των SDF.

“Τώρα προσπαθούμε να διασώσουμε τους εγκλωβισμένους πολίτες και να αποτρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος από το να τους χρησιμοποιεί ως ανθρώπινες ασπίδες στις μάχες. Μετά [αφού εκκενωθεί η πόλη] θα εξαπολύσουμε την τελική επίθεση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος”.

MANBIJ_SYRIA

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γάζα: Ένοπλοι έκλεψαν από τράπεζες εκατομμύρια ευρώ σε ισραηλινά σέκελ

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr