Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιράκ: Μετά την Φαλούτζα θα απελευθερώσουμε από το ISIS και τη Μοσούλη (βίντεο)

Ιράκ: Μετά την Φαλούτζα θα απελευθερώσουμε από το ISIS και τη Μοσούλη (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ Αλ Αμπάντι μετέβη στη Φαλούτζα, την οποία οι κυβερνητικές δυνάμεις απελευθέρωσαν λίγες ώρες νωρίτερα από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, όπου κάλεσε τους πολίτες να γιορτάσουν τη νίκη.

«Καλώ τους Ιρακινούς όπου κι αν βρίσκονται να βγουν και να γιορτάσουν» τη νίκη, δήλωσε στη δημόσια ιρακινή τηλεόραση μπροστά από το νοσοκομείο της πόλης, έχοντας τυλίξει την ιρακινή σημαία γύρω από το λαιμό του.

«Θα υψώσουμε σύντομα τη σημαία του Ιράκ στη Μοσούλη», πρόσθεσε αναφερόμενος στη δεύτερη σημαντικότερη πόλη της χώρας, τελευταίο προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, όπου όλα τα μάτια είναι πλέον στραμμένα.

Η Φαλούτζα βρίσκεται σε απόσταση μόλις 42 χιλιομέτρων δυτικά της Βαγδάτης και είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της επαρχίας Ανμπάρ.

Ήταν η πρώτη πόλη στο Ιράκ που έπεσε στα χέρια του ISIS τον Ιανουάριο του 2014. Οι τζιχαντιστές στη συνέχεια εξαπέλυσαν επιχείρηση – αστραπή που τους επέτρεψε να κατατροπώσουν τον ιρακινό στρατό και να καταλάβουν πολύ μεγάλες περιοχές δυτικά και βόρεια της Βαγδάτης, έξι μήνες πριν ανακηρυχθεί το «ισλαμικό χαλιφάτο» μεταξύ Ιράκ και Συρίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Χαμάς πανηγυρίζει: Η τρομοκρατική οργάνωση θριαμβολογεί για τον θάνατο του ηγέτη της αντι-Χαμάς πολιτοφυλακής, Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ

Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς

Πόντιοι: Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» τίμησε την Πόντια δημοσιογράφο Ουζάι Μπουλούτ

Ενδεχόμενη δολοφονία του Αλ-Σαράα στη Συρία θρέφει φόβους για αναζωπύρωση του ISIS

Ένας φοβισμένος και νευρικός Ερντογάν μίλησε για 1000 χρόνια τουρκικής ανεξαρτησίας – Η τουρκική ορδή τρέμει τη συμμαχία Ελλήνων-Ισραηλινών-Κούρδων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr