Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κύπρος περιμένει κέρδη από το Brexit λέει ο Γουίλμπορ Ρος

Η Κύπρος περιμένει κέρδη από το Brexit λέει ο Γουίλμπορ Ρος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ενδεχόμενο θετικών επιπτώσεων στην Κύπρο λόγω του Brexit, υπογράμμισε ο μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Κύπρου, Γουίλμπουρ Ρος,  κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του Harvard Club of Cyprus.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας υποστήριξε ότι η Κύπρος έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει αρκετές εταιρείες, οι οποίες δεν θα ήθελαν να έχουν την έδρα τους στη Βρετανία. «Η Κύπρος πρέπει να κινηθεί άμεσα, για να κερδίσει την κούρσα απέναντι στις άλλες χώρες» πρόσθεσε ο Ρος.

Πρότεινε παράλληλα, στην κυπριακή κυβέρνηση να υιοθετήσει, γι’ αυτόν τον σκοπό, πιο «ανοιχτές» πολιτικές, προκειμένου να προσελκύσει τις ενδιαφερόμενες εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Όταν ο επενδυτής βλέπει ευκαιρίες παντού

Όσον αφορά τις γεωστρατηγικές πολιτικές, ο Αμερικανός χαιρέτησε την αποκατάσταση των σχέσεων Δύσης – Ιράν, εκτιμώντας ότι «η Κύπρος μπορεί κάλλιστα, να καταστεί ο λογικός βατήρας τόσο για τις χρηματοοικονομικές εταιρείες που θέλουν να συνάψουν συναλλαγές με τη χώρα, όσο και για εταιρείες που θέλουν να εγκαταστήσουν τις βάσεις τους στην περιοχή».

Ο μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Κύπρου έκανε ειδική μνεία και στις αμερικανικές εκλογές, εκτιμώντας πως η ισχυρότερη απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ είναι στην εργατική τάξη και στα άτομα με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, τα οποία προσομοιάζουν με τους ψηφοφόρους που επέλεξαν το Brexit.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»

Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr