Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χάος στην Τουρκία: Όλοι οι στενοί “φίλοι” του Ερντογάν στα Panama Papers

Χάος στην Τουρκία: Όλοι οι στενοί “φίλοι” του Ερντογάν στα Panama Papers
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σεισμός στην Τουρκία από τον νέο κύκλο αποκαλύψεων για τα Panama Papers, καθώς στις πολυδαίδαλες λίστες και διαδρομές των υπεράκτιων εταιριών βρίσκονται όλοι οι στενοί υποστηρικτές και συνεργάτες του “σουλτάνου” Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις έρχονται από την αντιπολιτευόμενη τουρκική εφημερίδα, Τζουμχουριέτ, η οποία απέκτησε πρόσβαση στα Panama Papers σε συνεργασία με τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων.

Σύμφωνα μάλιστα με τους δημοσιογράφους της τουρκικής εφημερίδας που μετείχαν στις έρευνες, δέχθηκαν απειλές από άτομο, το οποίο ισχυρίστηκε πως ήταν ο μεγαλοκατασκευαστής, Μεχμέτ Τζενκίζ.

Πρόκειται για έναν από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές και χρηματοδότες του ΑΚΡ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρέθηκε να συνδέεται με υπεράκτιες εταιρίες στα Panama Papers.

Το όνομα του Τζενκίζ είχε εμπλακεί και στο σκάνδαλο υποκλοπών στην Τουρκία το Δεκέμβριο του 2013, όπου αποκαλύφθηκαν δωροδοκίες μεγαλοκατασκευαστών που άγγιζαν μέχρι και το στενό οικογενειακό περιβάλλον του Ερντογάν για να παίρνουν κρατικά έργα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγαλοκατασκευαστής, ο οποίος εντοπίστηκε πίσω από πολλές υπεράκτιες εταιρίες με πολυδαίδαλες διαδρομές ως τον Παναμά, έχει αναλάβει πλήθος δημοσίων έργων τα τελευταία χρόνια.

Πολλές από τις εταιρίες αυτές δημιουργήθηκαν με τη μεσολάβηση του Ντογάν Ερμπέκ, δικηγόρου, ο οποίος σήμερα είναι καταζητούμενος από το FBI για απάτη στη Wall Street και ανήκει επίσης στον στενό κύκλο υποστηρικτών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συμπληρώνεται το παζλ με τον Μπιλάλ Ερντογάν

Το “γλυκό” φαίνεται να δένει στο παζλ του μαύρου χρήματος και των υπεράκτιων εταιριών, καθώς ο μεγαλοκατασκευαστής Μεχμέτ Τζενκίζ συμμετείχε και στο διοικητικό συμβούλιο ιδρύματος μαζί με τον γιο του Τούρκου Προέδρου, Μπιλάλ Ερντογάν, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για λαθρεμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος.

Υπενθυμίζεται ότι όταν ο Μπιλάλ Ερντογάν είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο των υποκλοπών, είχε δει το φως της δημοσιότητας τηλεφωνική συνομιλία με τον πατέρα του Ταγίπ, στην οποία συζητούσαν ότι πρέπει να ξεφορτωθούν ακόμα 30 εκατ. ευρώ μετρητά.

Τότε ο Τούρκος πρόεδρος είχε χαρακτηρίσει τη συνομιλία “κακόβουλο μοντάζ” και τις έρευνες “σχέδιο ξένων δυνάμεων για την ανατροπή της κυβέρνησης”.

Και ο “ταμίας” του Ερντογάν στα Panama Papers

Στα έγγραφα περιλαμβάνεται και το όνομα του Ρεμζί Γκιουρ, γνωστού και ως “Ταμία” του Ερντογάν στη Μεγάλη Βρετανία από το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Σε υποκλαπείσα συνομιλία του Γκιουρ με τον Ερντογάν, ο τελευταίος του ζητά να δώσει στην κόρη του 25 με 30.000 δολάρια.

Στα Panama Papers εντοπίζεται και το όνομα του Τζιχάν Καμέρ, ο οποίος είναι από τους μεγαλύτερους εμπόρους κοσμημάτων στην Τουρκία και όλως τυχαίως επίσης βρίσκεται στον στενό πυρήνα του περιβάλλοντος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τέλος, στα Panama Papers εντοπίζονται και δεκάδες εταιρίες στις οποίες μετέχουν μέλη της οικογένειας Τονμπάς.

Πρόκειται για δισεκατομμυριούχους επιχειρηματίες, τα ονόματα των οποίων είχαν φιγουράρει σε πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου για το σκάνδαλο των υποκλοπών του Δεκεμβρίου του 2013.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr