Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Καμισλί ανακηρύχτηκε πρωτεύουσα του συριακού Κουρδιστάν

Το Καμισλί ανακηρύχτηκε πρωτεύουσα του συριακού Κουρδιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Κούρδοι της Συρίας και οι σύμμαχοί τους, Ασσύριοι χριστιανοί και Άραβες δημοκρατικοί, ανακήρυξαν την πόλη Καμισλί, στη βορειοανατολική Συρία, πρωτεύουσά τους.

Η πόλη Καμισλί βρίσκεται ακριβώς πάνω στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας και απέναντί της, από την τουρκική πλευρά των συνόρων, είναι η πόλη Νίσιβη.

Η πόλη Καμισλί, όπως μπορείτε να δείτε και στον πολεμικό χάρτη που ακολουθεί, ελέγχεται στο μεγαλύτερο μέρος της από τους Κούρδους (κίτρινο χρώμα), ενώ υπάρχει και ένας θύλακας που τον κρατάνε φιλοκυβερνητικοί (κόκκινο χρώμα).

Ως πόλη η Καμισλί δεν έχει δεχτεί επίθεση από τζιχαντιστές, ενώ κατά καιρούς έχουν υπάρξει κάποιες συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων και Σύρων κυβερνητικών αλλά δεν γενικεύθηκαν.

qamisli

Η Καμισλί ανακηρύχτηκε πρωτεύουσα της Ροζάβα (δυτικό Κουρδιστάν – βόρεια Συρία), δηλαδή της ομόσπονδης αυτόνομης επικράτειας που έχουν ανακηρύξει οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους στη βόρεια Συρία.

Τόσο οι Άραβες “μετριοπαθείς” ισλαμιστές όσο και η κυβέρνηση της Δαμασκού δεν αναγνωρίζουν την ανακήρυξη της Ροζάβα σε ομόσπονδη επικράτεια εντός της Συρίας.

Οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους παρουσίασαν και ένα “κοινωνικό συμβόλαιο”, ως προσχέδιο του νέου Συντάγματος της Ροζάβα. Σε αυτό αναφέρονται όλες οι εθνικές ομάδες που ζουν στη βόρεια Συρία και αναγνωρίζονται τα πολιτισμικά, πολιτικά και εθνικά τους δικαιώματα.

Μετά την έγκριση του εν λόγω “κοινωνικού συμβολαίου”, θα ακολουθήσουν μέσα σε τρεις μήνες γενικές εκλογές στη βόρεια Συρία για την ανάδειξη της τοπικής κυβέρνησης της Ροζάβα.

Οι Κούρδοι απάντησαν και στις κατηγορίες του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ, Στάφαν ντε Μιστούρα, ότι αποτελούν μόνο το 5% του πληθυσμού της Συρίας και ότι τα σχέδιά τους για ομοσπονδία είναι “λάθος”.

“Το σχέδιό μας δεν βασίζεται σε εθνικιστικές λογικές, δεν βασίζουμε το σύστημά μας σε κουρδική βάση. Ίσως και να αποσύρουμε το όνομα Ροζάβα και να ονομάζουμε [την ομόσπονδη επικράτεια] βόρεια Συρία”, είπε Κούρδος αξιωματούχος στο ARA News.

“Αυτό το ομοσπονδιακό σύστημα δεν είναι αποκλειστικά κουρδικό, το αρνούμαστε. Αυτή η περιοχή [Ροζάβα] συμπεριλαμβάνει πολλά έθνη, Κούρδους, Άραβες, Ασσύριους και Συριάνους”, είπε ο ίδιος.

“Πολεμάμε το Ισλαμικό Κράτος εκ μέρους όλου του κόσμου, όχι μόνο για τους Κούρδους. Ο μόνος που μπορεί να αντισταθεί είμαστε εμείς και αυτός είναι ο λόγος που η διεθνής κοινότητα υποστηρίζει τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), επειδή το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί παγκόσμια απειλή”.

“Πολλές χώρες είναι ομοσπονδίες, αυτό τις έχει κάνει πιο ισχυρές, δεν τις αποδυνάμωσε. Δεν πιστεύουμε σε ένα κουρδικό εθνικό κράτος”, τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr