Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έριξαν “ξύλο” στον Σόιμπλε στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά ο Γερμανός πέρα βρέχει

Έριξαν “ξύλο” στον Σόιμπλε στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά ο Γερμανός πέρα βρέχει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πυρ ομαδόν κατά Σόιμπλε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου την Τρίτη.

Τα βέλη του προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εκτόξευσε πρώτος ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Τζιάνι Πιτέλα, εγκαλώντας τον για την διακυβερνητική προσέγγιση την οποία υποστηρίζει με σθένος αλλά και την απαθή του στάση στην ελληνική κρίση και το μεταναστευτικό.

Δριμεία κριτική εναντίον του ισχυρού άνδρα της Γερμανίας εξαπέλυσαν και ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων, Γκι Φερχοφσταντ όπως και η ευρωομάδα της Αριστεράς.

«Πού ήταν ο κύριος Σόιμπλε στη διάρκεια της ελληνικής κρίσης;», διερωτήθηκε ο Ιταλός επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

«Δεν αντιλαμβάνομαι τι εννοεί ο κύριος Σόιμπλε όταν λέει ότι η διακυβερνητική μέθοδος έχει αποφέρει αποτελέσματα. Πού ήταν ο κύριος Σόιμπλε στη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης;».

Ο Ιταλός πολιτικός πρόσθεσε: «Πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τη λιτότητα και του κανόνες ευελιξίας που πρέπει να εφαρμόζονται με σύνεση. Και το λέω χωρίς να θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κανένα».

Σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο Τζιάνι Πιτέλα συνέχισε να ασκεί κριτική στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών κάνοντας λόγο για «απερίγραπτες θέσεις του κυρίου Σόιμπλε».

Μετά τις επιθέσεις του Πιτέλα κατά Σόιμπλε, σειρά είχε η Ευρωομάδα της Αριστεράς και ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, Γκι Φερχοφσταντ.

Ο αρχηγός των Φιλελεύθερων έσπευσε να πει ότι «έχει δίκιο ο κύριος Πιτέλα όταν μνημονεύει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».

Ο ίδιος επέκρινε περισσότερο την διακυβερνητική λογική του Γερμανού υπουργού Οικονομικών και λιγότερο τη δημοσιονομική πολιτική.

Στη χθεσινή Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου όπου οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν γύρω από το Brexit, έλαμψε δια της απουσίας του ο επικεφαλής του βρετανικού ευρω-σκεπτικιστικού UKIP, Νάιτζελ Φαράτζ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Δολοφονήθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες στη Γερμανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr