Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αρμενία: Πληροφορίες για ένοπλη εξέγερση κατά του Προέδρου Σαρκισιάν (βίντεο)

Αρμενία: Πληροφορίες για ένοπλη εξέγερση κατά του Προέδρου Σαρκισιάν (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ταραχές στο Γερεβάν την πρωτεύουσα της Αρμενίας, λαμβάνουν χώρα από το πρωί της Κυριακής, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες, σε μια ένοπλη εξέγερση με τελικό στόχο την ανατροπή του προέδρου της χώρας Σερζ Σαρκισιάν.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής όταν μια ομάδα ενόπλων κατέλαβε ένα αστυνομικό τμήμα στο Γερεβάν, την πρωτεύουσα της Αρμενίας, και κρατεί άγνωστο αριθμό ομήρων, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας ασφαλείας της χώρας.

Πρακτορεία ειδήσεων της Αρμενίας μετέδωσαν πως οι ένοπλοι ζητούν την απελευθέρωση του Τζιραΐρ Σεφιλιάν, ενός αντιπολιτευόμενου ηγέτη και πρώην στρατιωτικού διοικητή που συνελήφθη τον Ιούνιο.

Η υπηρεσία ασφαλείας της χώρας υποστήριξε ότι γίνονται διαπραγματεύσεις για να λυθεί ειρηνικά το ζήτημα, και κατηγόρησε τους υποστηρικτές των δραστών ότι διαδίδουν ψευδείς φήμες στο Ίντερνετ πως βρίσκεται σε εξέλιξη ένοπλη εξέγερση κατά της κυβέρνησης.

Ωστόσο σύμφωνα με αναφορές – κυρίως του ρωσικού Τύπου – την τελευταία ώρα ένοπλοι φέρονται να επιχείρησαν να εισβάλλουν σε κρατικά κτίρια σε μια προσπάθεια ανατροπής του προέδρου της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν.

Πρακτορεία μετέδωσαν πως οι ένοπλοι ζητούν να απελευθερωθεί ο Σεφιλιάν και να παραιτηθεί ο πρόεδρος Σαρκισιάν και πως μερικοί αστυνομικοί καθώς και μερικοί από τους δράστες έχουν τραυματισθεί, αλλά και ότι υπάρχει και νεκρός.

Ο Σεφιλιάν έχει επικρίνει δριμύτατα τον πρόεδρο της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν και είναι δυσαρεστημένος με τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται τη μακροχρόνια σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τον αρμενικό θύλακο στο Αζερμπαϊτζάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

Ο Νίκος Δένδιας μίλησε για συμμαχία Ελλάδας-Αρμενίας-Ινδίας και Γαλλίας

Ο υπουργός Άμυνας της Αρμενίας τόνισε τον ρόλο της Ελλάδας στις αμυντικές μεταρρυθμίσεις της Αρμενίας

Ο Αρμένιος ΥΠΕΞ παρασημοφόρησε τον Νίκο Δένδια για την προσφορά του στη φιλία Αρμενίας-Ελλάδας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr