Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο στρατός της Συρίας “στριμώχνει” τους τζιχαντιστές μέσα στο Χαλέπι

Ο στρατός της Συρίας “στριμώχνει” τους τζιχαντιστές μέσα στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Η 4η Μηχανοκίνητη Μεραρχία του Συριακού Αραβικού Στρατού (κυβερνητικοί), υποστηριζόμενοι από δυνάμεις της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς και της Εθνοφυλακής συνεχίζουν τη μεγάλης κλίμακας στρατιωτική τους επιχείριση μέσα στην πόλη του Χαλεπιού, στις βόρειες συνοικίες, καταλαμβάνοντας από τους ισλαμιστές “μετριοπαθείς” τρομοκράτες κτίρια εργοστασίων στη βιομηχανική περιοχή Αλ Λαϊραμούν.

Υψηλόβαθμος αξιωματικός της 4ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας, που μίλησε στο Al Masdar News το Σάββατο το πρωί, δήλωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν το μεγάλο εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας και τα γύρω κτίρια, στη βιομηχανική περιοχή, ύστερα από σκληρή μάχη με τους “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές της Φατάχ Χαλάμπ.

Φατάχ Χαλάμπ (Κατάκτηση του Χαλεπιού) ονομάζεται η συμμαχία των μισθοφόρων “μετριοπαθών” της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας, στην οποία συμμετέχουν και τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα αλλά και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), και στόχο της έχει να καταλάβει ολόκληρο το Χαλέπι.

Το Χαλέπι είναι διαιρεμένο σε τρεις τομείς. Οι δυτικές συνοικίες της πόλης κρατούνται από την κυβέρνηση, οι ανατολικές από τους τζιχαντιστές – ισλαμιστές και στα βόρεια του Χαλεπιού οι Κούρδοι του YPG κρατάνε την κουρδική συνοικία Σεΐχ Μακσούντ. Το τελευταίο διάστημα οι κυβερνητικές δυνάμεις προελαύνουν από τα βόρεια της πόλης και έχουν θέσει σε πολιορκία τους τζιχαντιστές.

aleppo_map Πολεμικός χάρτης του Χαλεπιού. Με κόκκινο χρώμα τα κυβερνητικά εδάφη, με πράσινο οι τζιχαντιστές – ισλαμιστές και με κίτρινο οι Κούρδοι. Μέσα στον κύκλο η πόλη του Χαλεπιού. Από τον βορρά βλέπετε πώς προωθούνται οι κυβερνητικοί για να αποκλείσουν τους τζιχαντιστές που κατέχουν το ανατολικό Χαλέπι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκία: Ως τζαμί πλέον λειτουργεί η ιστορική βυζαντινή Μονή της Χώρας

Το Ισραήλ ξεκίνησε την απομάκρυνση 100.000 άμαχων Παλαιστινίων από τη Ράφα

Η Χαμάς ζητά τερματισμό του πολέμου για να απελευθερώσει τους ομήρους – Ο Νετανιάχου θέλει να καταστρέψει τη Χαμάς

Γάζα: Ένοπλοι έκλεψαν από τράπεζες εκατομμύρια ευρώ σε ισραηλινά σέκελ

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr