ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκοτώθηκε Εβραίος που πολεμούσε μαζί με τους Κούρδους ενάντια στο ISIS

Σκοτώθηκε Εβραίος που πολεμούσε μαζί με τους Κούρδους ενάντια στο ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αμερικανός εθελοντής που σκοτώθηκε στις 14 Ιουλίου πολεμώντας το Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία, ως αντάρτης του κουρδικού YPG, ονομαζόταν Λεβί Τζόναθαν Σίρλεϊ και ήταν Αμερικανοεβραίος γεννημένος στη Νεβάδα.

Ο Σίρλεϊ σκοτώθηκε ενώ μαχόταν στην πολιορκία της Μανμπίτζ, στη βορειοδυτική Συρία, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, σχετικά με τον θάνατο του Σίρλεϊ, ότι αρχικά εντάχθηκε στις κουρδικές δυνάμεις τον Φεβρουάριο του 2015, επέστρεψε μετά από κάποιο διάστημα στις ΗΠΑ κι επέστρεψε στη Συρία για να συνεχίσει να μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Εκατοντάδες κυρίως δυτικοί εθελοντές μάχονται στο πλευρό των Κούρδων της Συρίας. Ανάμεσά τους και αρκετοί Έλληνες. Τουλάχιστον 12 ξένοι εθελοντές έχουν σκοτωθεί, ένας από αυτούς και ο Έλληνας εθελοντής Κωνσταντίνος Έρικ Σκάρφιλντ.

Ο Σίρλεϊ, σύμφωνα με την κουρδική ανακοίνωση, ήταν γνωστός για την πειθαρχία και υπευθυνότητά του και η παρουσία του πάντα ενίσχυε το ηθικό των συμπολεμιστών του. “Ήταν γνωστός για τη γενναιότητα και αυτοθυσία του”, υπογραμμίζει η κουρδική ανακοίνωση.

Ο Αμερικανοεβραίος αντάρτης είχε πάρει το πολεμικό ψευδώνυμο Χεβάλ Αγκίρ. Ήταν πρώην πεζοναύτης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Αλ-Σαράα δήλωσε ότι η Συρία επιδιώκει το τέλος των ξένων στρατιωτικών βάσεων στο έδαφός της

Κοινή Δήλωση Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου: Έλληνες (Ελλαδίτες+Κύπριοι) και Αιγύπτιοι θα υπερασπιστούν από κοινού το φυσικό αέριο της Ανατ. Μεσογείου – Εν όπλοις συμμαχία: Συλλογική ικανότητα για ταχεία και ενιαία αντίδραση

Τραμπ από ΟΗΕ: Απειλεί με αφανισμό το Ιράν, σχεδιάζει βάσεις στην Γροιλανδία και προβλέπει πτώση καθεστώτος στην Κούβα και τέλος πολέμου στην Ουκρανία

Ο Νίκος Δένδιας συζήτησε με τον Πρόεδρο Αλ Σίσι την επιτακτική ανάγκη για περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου

Δημογραφικό: Αν η Ελλάδα χρειάζεται «μετανάστες», να «πάρει» Έλληνες/Ρωμιούς της Συρίας αντί για μουσουλμάνους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr