Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαλλία: Αυτός είναι ο 19χρονος τζιχαντιστής που αποκεφάλισε τον ιερέα

Γαλλία: Αυτός είναι ο 19χρονος τζιχαντιστής που αποκεφάλισε τον ιερέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γαλλίας αποκάλυψε την ταυτότητα του ενός εκ των δραστών της επίθεσης σε εκκλησία της Ρουέν και του σφαγιασμού του ηλικιωμένου ιερέα, μπροστά στα μάτια 4 ομήρων.

Ποιος είναι ο δράστης

Πρόκειται για τον Adel Kermiche, 19 ετών, ο οποίος ήταν γνωστός στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γαλλίας. Ο 19χρονος ήταν κάτοικος της πόλης Ρουέν και έφερε βραχιολάκι παρακολούθησης από τις αρχές καθώς το 2015 είχε συλληφθεί στην προσπάθειά του να μεταβεί στη Συρία.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, οι όροι της αποφυλάκισής του, επέτρεπαν να κυκλοφορεί χωρίς συνοδεία ή άλλους είδους έλεγχο από τις 08:30 το πρωί έως τις 12:30 μετά το μεσημέρι.

Η επίθεση στην εκκλησία έγινε μέσα σε αυτό το «χρονικό παράθυρο», δηλαδή από τις 09:00 έως τις 11:00.

Ο 19χρονος ήταν γνωστός στις αντιτρομοκρατικές αρχές και είχε προσπαθήσει δύο φορές να πάει στη Συρία, το 2015.

Σύμφωνα με την Telegraph, ήταν στη λίστα παρακολούθησης ως πιθανή απειλή για την εθνική ασφάλεια, καθώς γνώριζαν ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί.

Ηδη η αστυνομία έκανε έρευνα στο σπίτι των γονιών του, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον ναό στον οποίο έγινε η επίθεση. Πριν κάνει έφοδο, η αστυνομία χρησιμοποίησε ένα ρομπότ, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν εκρηκτικά και ότι το σπίτι δεν είναι παγιδευμένο.

Ο Αντέλ Κ. άρχισε να κάνει επαφές με εξτρεμιστικά στοιχεία, μέσω διαδικτύου, μετά από τις επιθέσεις στο Charlie Hebdo και το εβραϊκό παντοπωλείο, τον Ιανουάριο του 2015.

Υπέπεσε στην αντίληψη των αρχών, όταν προσπάθησε να βοηθήσει έναν ανήλικο από την περιοχή στην οποία έγινε η επίθεση, να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο ίδιος δύο φορές προσπάθησε να πάει στη Συρία, αλλά συνελήφθη μία φορά στο Μόναχο, ενώ στη συνέχεια τον έστειλαν πίσω στη Γενεύη οι τουρκικές αρχές, τον Μάιο του 2015.

Οι ελβετικές αρχές του απήγγειλαν κατηγορίες για εγκληματική συνεργασία σε σχέση με τρομοκρατία. Στη συνέχεια τον έστειλαν στη Γαλλία, όπου φυλακίστηκε για 10 μήνες.

Ο άλλος δράστης δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Πηγή από τις γαλλικές αρχές ασφαλείας, την οποία επικαλείται η Telegraph, αναφέρει ότι ο 19χρονος ήταν σε επαφή με τον Μαξίμ Χουσάρντ, έναν Γάλλο τζιχαντιστή που έχει ταυτοποιηθεί ως εκτελεστής του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Χουσάρντ, που ήταν από την ίδια περιοχή, ασπάστηκε το Ισλάμ και επισκεπτόταν συχνά το τζαμί της περιοχής της επίθεσης. Εχει εμφανιστεί σε βίντεο να αποκεφαλίζει τον Αμερικανό Πίτερ Κάσινγκ.

Πέρυσι, μιλώντας σε ελβετική εφημερίδα, η μητέρα του Αντέλ Κ. είχε πει ότι η ριζοσπαστικοποίησή του έγινε απότομα.

«Παλιότερα, ήταν ένα ευτυχισμένο παιδί που του άρεσε η μουσική και έβγαινε με κορίτσια». Σύντομα όμως απομονώθηκε και έβγαινε έξω μόνο για να πάει στο τζαμί.

«Ελεγε ότι δεν μπορείς να ασκήσεις την πίστη σου ελεύθερα στη Γαλλία. Μιλούσε με λέξεις που δεν ήταν δικές του. Ηταν σαν μαγεμένος», είχε πει η μητέρα του, δασκάλα. Οι αδελφοί και οι αδελφές του προσπάθησαν να τον λογικέψουν, αλλά μάταια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr