Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές βιντεοσκόπησαν τον αποκεφαλισμό του Γάλλου ιερέα

Οι τζιχαντιστές βιντεοσκόπησαν τον αποκεφαλισμό του Γάλλου ιερέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ένας από τους δύο τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) που εισήλθαν στην εκκλησία Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ στη Νορμανδία της Γαλλίας, και αποκεφάλισαν έναν ηλικιωμένο ιερέα, αναγνωρίστηκε ως ο 19χρονος Αντέλ Κερμίς, γεννηθείς στην Γαλλία, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Φρανσουά Μολάν.

Ερωτήματα προκαλεί στο μεταξύ η αποκάλυψη του Μολάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ότι ο Κερμίς «ήταν γνωστός στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία».

Ο 19χρονος σφαγέας είχε προσπαθήσει να φθάσει στη Συρία το 2015 και, μετά την επιστροφή του από την Τουρκία, ανακρίθηκε και προφυλακίστηκε διότι τον βάραιναν υποψίες για σχέσεις με μια τρομοκρατική οργάνωση, πριν απελευθερωθεί υπό όρους και υποχρεωθεί να φοράει ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Πώς ένας ύποπτος για τρομοκρατία σε μια περίοδο που όλη η Ευρώπη, αλλά και η Γαλλία ζει υπό τον φόβο ενός ακόμη χτυπήματος κυκλοφορεί χωρίς καμία επίβλεψη από τις Αρχές;

Την ίδια ώρα σοκ έχει προκαλέσει στη παγκόσμια κοινή γνώμη το γεγονός ότι οι δράστες της σφαγής υποχρέωσαν τον ηλικιωμένο ιερέα να γονατίσει πριν τον εκτελέσουν και βιντεοσκόπησαν τη δολοφονία, σύμφωνα με μια μοναχή που γλίτωσε από τη σφαγή.

Η μοναχή, που μίλησε σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, ήταν μεταξύ των ανθρώπων που κρατήθηκαν όμηροι από τους δράστες κατά τη διάρκεια της πρωινής λειτουργίας στην εκκλησία, κοντά στη Ρουέν.

«Τον ανάγκασαν να γονατίσει, εκείνος προσπάθησε να αμυνθεί και έτσι ξεκίνησε η τραγωδία», είπε η αδελφή Ντανιέλ στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC.

Όπως εξήγησε, η ίδια κατάφερε να διαφύγει τη στιγμή που ο ένας από τους δράστες σκότωνε τον ιερέα.

Οι δύο άνδρες έπεσαν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης των ομήρων που κρατούνταν στην εκκλησία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Point ο ιερέας Ζακ Αμέλ γεννήθηκε το 1930 στο Darnétal και χειροτονήθηκε το 1958.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αντιπολίτευσης Φρανσουά Μπαϊρού δήλωσε ότι στο χωριό Saint-Etienne-de-Rouvray, όπου έγινε η σφαγή του ιερέα υπάρχει «ένα τζαμί σαλαφιστών» και μια «κοινότητα φανατικών» και πρόσθεσε ότι είναι λυπηρό ότι έμεινε αφύλακτη η εκκλησία που βρίσκεται ακριβώς δίπλα τους.

«Είμαστε στο Saint-Étienne-du-Rouvray και όλος ο κόσμος ήξερε ή θα έπρεπε να ξέρει ότι σε αυτή την πόλη υπάρχει ένα τζαμί σαλαφιστών και μια κοινότητα φανατικών, μεταξύ της οποίας υπήρχαν μέλη που είχαν φύγει για τη Συρία, ενώ ο δολοφόνος είχε ήδη προσπαθήσει να πάει», δήλωσε ο Φρανσουά Μπαϊρού.

«Το να αφήνεις χωρίς ασφάλεια μια εκκλησία, χριστιανική, δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί», πρόσθεσε.

Στο σημείο της επίθεσης μετέβησαν τόσο ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ όσο και ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Την ευθύνη για το μακελειό ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος με ανακοίνωση μέσω του πρακτορείου που πρόσκειται στην τρομοκρατική οργάνωση, Amaq.

Στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρεται πως οι ένοπλοι ήταν «στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους».

Το μήνυμα του Ισλαμικού Κράτους αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η επίθεση στην εκκλησία της Νορμανδίας στη Γαλλία πραγματοποιήθηκε από στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους ως απάντηση στο κάλεσμα να θέσουν στο στόχαστρο τις χώρες των σταυροφόρων της διεθνούς συμμαχίας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr