Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανατροπή στις ισορροπίες στη Συρία – Η Αλ Νούσρα διασπάστηκε από την Αλ Κάιντα

Ανατροπή στις ισορροπίες στη Συρία – Η Αλ Νούσρα διασπάστηκε από την Αλ Κάιντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αρχηγός της οργάνωσης Αλ Νούσρα στη Συρία, Αμπού Μοχάμεντ Αλ Γκολάνι, ανακοίνωσε ότι η οργάνωση του διέρρηξε τις σχέσεις με την Αλ Κάιντα κι άλλαξε το όνομά της.

Σύμφωνα με τον τζιχαντιστή αρχηγό, η Αλ Νούσρα θα ονομάζεται πλέον Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους “οπλαρχηγούς της Αλ Κάιντα που κατανόησαν την αναγκαιότητα τις διάρρηξης σχέσεων”. Πρόκειται, δηλαδή, για “ειρηνικό” διαζύγιο, εάν υφίσταται όντως και δεν είναι κάποιο τέχνασμα.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών με τη σειρά του δήλωσε την Πέμπτη ότι οι τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα παραμένουν στόχος για τα αμερικανικά και ρωσικά αεροπλάνα στη Συρία, παρά την απόφασή τους να διασπαστούν από την Αλ Κάιντα και να αλλάξουν όνομα.

Είχε προηγηθεί δήλωση της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με την οποία η “μητέρα οργάνωση” έδωσε στην Αλ Νούσρα την άδεια να σπάσει τις οργανωτικές κι άλλες σχέσεις μαζί της ώστε να διατηρήσει την ενότητα και συνοχή της και να μπορέσει να συνεχίσει τον πόλεμο που διεξάγει στη Συρία.

“Μπορείτε να θυσιάσετε δίχως δισταγμό τις οργανωτικές και πολιτικές σχέσεις εάν συγκρούονται με την ενότητά σας και να εργαστείτε ως ένα σώμα”, δήλωσε με ηχητικό του μήνυμα ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι.

“Η αδελφοσύνη του Ισλάμ μεταξύ μας είναι ισχυρότερη από οποιαδήποτε οργανωτικό δεσμό… Η ενότητα και η ενοποίηση είναι σημαντικότερη για εμάς από οποιαδήποτε οργανωτική σύνδεση”.

Το Μέτωπο Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση κι έχει εξαιρεθεί από την εκεχειρία στη Συρία που συμφωνήθηκε τον Φεβρουάριο με τη υποστήριξη Ρωσίας και ΗΠΑ μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των “μετριοπαθών” ισλαμιστικών οργανώσεων της αντιπολίτευσης. Βεβαίως η εκεχειρία αυτή πλέον δεν τηρείται. Καταργήθηκε σταδιακά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Οι Ιρανοί μετακινούν ντρόουν κι επιθετικούς πυραύλους

Πρώην επικεφαλής Μοσάντ: «Η κυβέρνηση και ο στρατός του Ισραήλ πίστευαν πως η Χαμάς είχε παρακμάσει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr