Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα εξηγούν γιατί διασπάστηκαν από την Αλ Κάιντα

Οι τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα εξηγούν γιατί διασπάστηκαν από την Αλ Κάιντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Νούσρα, που μετονομάστηκε σε Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Αμπού Μοχάμεντ Αλ Γκολάνι, ανακοίνωσε την Πέμπτη τη διάσπαση της οργάνωσής του από την Αλ Κάιντα.

“Διακηρύττουμε την πλήρη ακύρωση όλων των επιχειρήσεών μας υπό το όνομα Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα [συριακός βραχίονας της Αλ Κάιντα] και τον σχηματισμό μιας νέας οργάνωσης υπό το όνομα Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, υπογραμμίζοντας ότι η νέα οργάνωση δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε οντότητα από το εξωτερικό”, είπε ο Γκολάνι σε μήνυμα του την Πέμπτη, στο οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά δείχνοντας το πρόσωπό του.

Ένας Ολλανδός, μέλος της οργάνωσης, εξήγησε τους λόγους της αλλαγής ονόματος και της διάσπασης από την Αλ Κάιντα.

Μιλώντας αποκλειστικά στο ARA News, ο Αμπού Σαέντ Αλ Ολάντι, είπε ότι συζητούσαν εδώ και καιρό τον διαχωρισμό από την Αλ Κάιντα.

“Υπήρχαν τα υπέρ και τα κατά [μιας τέτοιας κίνησης], και δεν βιαστήκαμε να πάρουμε την απόφαση”, είπε.

“Αλλά είδαμε ότι τα υπέρ για τους μουσουλμάνους θα ήταν μεγαλύτερα από τα κατά”, είπε ο τζιχαντιστής μέλος της ηγεσίας της πρώην Αλ Νούσρα.

“Όταν οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί άρχισαν να συζητούν αυτό το καλοκαίρι της συνεργασία τους ενάντια στην Αλ Νούσρα, αποφασίσαμε να επισπεύσουμε την απόφασή μας”, εξηγεί και συνεχίζει:

“Όταν ακούσαμε σχετικά με την επικείμενη συνεργασία Αμερικανών και Ρώσων ενάντια στη “συριακή επανάσταση”, πήραμε την απόφαση να το ανακοινώσουμε νωρίτερα”.

Ωστόσο, αρνήθηκε ότι η απόφαση οφείλεται για να αποφύγουν αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές. “Δεν το αποφασίσαμε για να αποφύγουμε αμερικανικούς βομβαρδισμούς. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν”.

“Η απόφαση [της διάσπασης] πάρθηκε για να φανεί η αλήθεια και να κερδίσουμε μεγαλύτερη υποστήριξη από τον πληθυσμό κι από άλλες ένοπλες οργανώσεις. Θα μας βοηθήσει να επιβιώσουμε από τα χτυπήματα με τις ελάχιστες απώλειες, ίσως και να γυρίσει υπέρ μας”.

Ο ηγέτης της οργάνωσης, Αλ Γκολάνι, είπε ότι επιθυμία τους είναι να ενώσουν τον συριακό λαό και να απελευθερώσουν την πατρίδα τους αλλά και να “αποτρέψουμε τις ΗΠΑ και τη Ρωσία από τη συνέχιση των αμείλικτων βομβαρδισμών και τον εκτοπισμό των μουσουλμάνων από τη Συρία υπό την πρόφαση ότι χτυπάνε την Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα”.

Η ισλαμιστική συριακή αντιπολίτευση φοβάται ότι οι βομβαρδισμοί κατά της Αλ Νούσρα ισχυροποιούν την κυβέρνηση Άσαντ που επιχειρεί να απελευθερώσει τις ανατολικές συνοικίες της πόλης του Χαλεπιού από τους τζιχαντιστές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr