Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη μεγάλη μάχη – πολιορκία στο Χαλέπι

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη μεγάλη μάχη – πολιορκία στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις 09.00 το πρωί (τοπική ώρα) της Κυριακής 31 Ιουλίου, οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία τζιχαντιστικές οργανώσεις που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και οι σύμμαχοί τους “μετριοπαθείς” ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), επιτέθηκαν από τα δυτικά και νοτιοδυτικά της πόλης του Χαλεπιού για να σπάσουν την πολιορκία του συριακού στρατού στις ελεγχόμενες από τους τζιχαντιστικές ανατολικές συνοικίες της πόλης.

aleppo_map Πολεμικός χάρτης της πολιορκίας του Χαλεπιού. Με κόκκινο χρώμα τα κυβερνητικά εδάφη, με κίτρινο τα κουρδικά, με πράσινο οι «μετριοπαθείς» τζιαντιστές της Αλ Κάιντα. Τα βέλη δείχνουν την επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές για να σπάσουν την πολιορκία. Μέσα στον κόκκινο κύκλο η πόλη του Χαλεπιού. Με πράσινο χρώμα, μέσα στην πόλη του Χαλεπιού, ο θύλακας των ανατολικών συνοικιών που ελέγχουν οι τζιχαντιστές και πολιορκείται πλήρως αποκλεισμένος από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Η πόλη του Χαλεπιού είναι χωρισμένη σε τρεις τομείς. Τις δυτικές συνοικίες ελέγχει η κυβέρνηση, τις ανατολικές οι τζιχαντιστές και οι “μετριοπαθείς” (αν και πλέον δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποιοι είναι ποιοι) και μια συνοικία, τη Σεΐχ Μακσούντ, την ελέγχουν οι Κούρδοι.

Την Πέμπτη οι κυβερητικές δυνάμεις κατέλαβαν τη στρατηγικής σημασίας Μπανί Ζαΐντ [διαβάστε εδώ] στο βορειοδυτικό Χαλέπι και έτσι μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την περικύκλωση των συνοικιών που ελέγχουν οι τζιχαντιστές.

Το Σάββατο, 30 Ιουλίου, το πρωί ομάδες “μετριοπαθών” τζιχαντιστών του FSA έσπευσαν να παραδοθούν στις κυβερνητικές δυνάμεις [διαβάστε εδώ] ανταποκρινόμενοι στην υπόσχεση του Μπασάρ Αλ Άσαντ για πλήρη αμνηστία.

Αντιλαμβανόμενοι οι τζιχαντιστές – “μετριοπαθείς” ισλαμιστές τον κίνδυνο να πέσουν οι ανατολικές συνοικίες στην κυβέρνηση, μετακίνησαν από το Σάββατο κιόλας δυνάμεις τους από τις επαρχίες Λαττάκειας, την Ιντλίμπ και Χάμα, ώστε να εξαπολύσουν μεγάλη επίθεση στο δυτικό Χαλέπι για να σπάσουν την πολιορκία, πράγμα που έπραξαν την Κυριακή το πρωί.

Κεντρική δύναμη στην επίθεση είναι η Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, η πρώην Αλ Νούσρα, που από την Πέμπτη μετονομάστηκε διακηρύσσοντας ότι διακόπτει τις σχέσεις της με την Αλ Κάιντα, κάτι που δεν έπεισε φυσικά κανένα, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση της ίδιας της Αλ Κάιντα στην οποία αναφέρεται ότι είναι «διαζύγιο» με τις ευλογίες της.

fatah_al_sham2

Τζιχαντιστές της πρώην Αλ Νούσρα ακούνε έναν ενθαρρυντικό λόγο πριν την επίθεση στο Χαλέπι.

Κοντά στην Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ και τα άλλα δύο παραμάγαζα της Αλ Κάιντα στη Συρία, η Αχράρ Αλ Σαμ και η Τζαΐς Φάτεχ, ενώ στη μάχη συμμετέχουν και οι συμμορίες του μισθοδοτούμενου από την Τουρκία Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Οι τζιχαντιστές κατάφεραν να καταλάβουν το σχολείο Αλ Χίκμα, ένα κτίριο που οι κυβερνητικοί είχαν μετατρέψει σε προπύργιό τους, αφού εξαπέλυσαν δύο ισχυρότατες επιθέσεις αυτοκτονίας με οχήματα βόμβες, το ένα μάλιστα ήταν νταλίκα.

Δείτε σε βίντεο την εν λόγω επίθεση αυτοκτονίας:

Το ένα από τα δύο οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις αυτοκτονίας είναι το ακόλουθο. Οι τζιχαντιστές το είχαν φωτογραφίσει και αναρτήσει από το πρωί της Κυριακής, προειδοποιώντας ότι θα το στείλουν πάνω στους κυβερνητικούς. Ήταν μια ολόκληρη νταλίκα φορτωμένη με εκρηκτικά:

vbied

Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν και κάποια υψώματα που «κοιτούν» προς τα κτίρια της Σχολής Πυροβολικού και της Στρατιωτικής Ακαδημίας Άσαντ.

Στις ανατολικές επαρχίες του Χαλεπιού οι τζιχαντιστές έκαιγαν όλη την ημέρα λάστιχα αυτοκινήτων, ώστε ο πυκνός μαύρος καπνός να λειτουργήσει ως παραπέτασμα και να εμποδίσει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον τους.

aleppo_turkestani Στην επίθεση στις κυβερνητικές θέσεις συμμετέχει και το Ισλαμιστικό Κόμμα Τουρκεστάν (TIP).

Πρόκειται για παρακλάδι της Αλ Κάιντα που αποτελείται από Τούρκους εθελοντές από τις χώρες της κεντρικής Ασίας και από τους Τούρκους Ουιγούρους της Κίνας.

Είναι ένας εντελώς τουρκικός στρατός συγκροτημένος από Τούρκους πολίτες πρώην σοβιετικών δημοκρατιών και της Κίνας. Θεωρούνται ιδιαίτερα σκληροί και ήταν τοποθετημένοι στην Ιντλίμπ. Οι ίδιοι ανάρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το παραπάνω εναέριο πλάνο της επίθεσης τραβηγμένο από ντρον.

fsa1 Στην επίθεση στο δυτικό Χαλέπι συμμετέχουν και ένοπλες ομάδες του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Ο FSA “ξεχωρίζει” από την τρίχρωμη σημαία του, πράσινη – άσπρη – μαύρη, ενώ οι τζιχαντιστές έχουν συνήθως λάβαρα μαύρα με γραμμένα ρητά από το Κοράνι.

Ο FSA έστειλε άρματα μάχης, που τα έχει πάρει στο παρελθόν λάφυρα από τον συριακό στρατό, και αυτοσχέδιους εκτοξευτήρες ρουκετών.

Οι ίδιοι, του FSA, λένε ότι στις φωτογραφίες βλέπουμε ένα τανκ της Μεραρχίας Σίλκα, ένα τανκ από το Μέτωπο του Λεβάντε, ενώ συμμετέχουν και άρματα μάχης των Ορεινών Γερακιών.

Όλα αυτά τα ονόματα μην σας… εντυπωσιάζουν. Ούτε πραγματικές μεραρχίες υπάρχουν ούτε “μέτωπα”. Πρόκειται για κατσαπλιάδες που έχουν δώσει στις συμμορίες τους βαρύγδουπα ονόματα.

fsa2

fsa3

Στις ανατολικές επαρχίες του Χαλεπιού έκαιγαν όλη την ημέρα λάστιχα, ώστε οι πυκνοί μαύροι καπνοί να εμποδίζουν τα ρωσικά και συριακά αεροπλάνα να βομβαρδίσουν.

Στο βίντεο βλέπετε μικρά παιδιά να κυλάνε λάστιχα προς τις φωτιές, φωνάζοντας “Αλλαχού Ακμπάρ” (είναι η επόμενη γενιά ισλαμιστών), ενώ ακολουθούν πλάνα του Χαλεπιού βυθισμένου στο μαύρο νέφος.

Στο επόμενο βίντεο, αντιαεροπορικά του Μετώπου του Λεβάντε βάλλουν εναντίον κυβερνητικών ελικοπτέρων:

Τζιχαντιστές, μικρής ηλικίας οι περισσότεροι, τρέχουν να πάρουν θέσεις μάχης για την επίθεση στο δυτικό Χαλέπι:

Άρμα μάχης του Μετώπου του Λεβάντε επιτίθεται νοτιοδυτικά του Χαλεπιού:

Μάχες στα χωράφια έξω από το Χαλέπι. Το βίντεο είναι τραβηγμένο από την πλευρά των τζιχαντιστών:

Σημείο συγκέντρωσης τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα πριν αρχίσει η επίθεση. Μπορείτε να διακρίνετε άνετα τις μικρές ηλικίες τους:

Οι τζιχαντιστές ανάρτησαν και τις παρακάτω φωτογραφίες. Δείχνουν νεκρούς Σύρους στρατιώτες και συμμάχους τους Λιβανέζους παραστρατιωτικούς της Χεζμπολάχ. Ισχυρίζονται ότι όλοι αυτοί οι άνδρες σκοτώθηκαν την Κυριακή:

syria_soldiers

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr