Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Mπέρδεψαν παράσταση με τρομοκρατική επίθεση στην Ισπανία (βίντεο)

Mπέρδεψαν παράσταση με τρομοκρατική επίθεση στην Ισπανία (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Θέατρο, Ισπανία,

Πανικός προκλήθηκε στους δρόμους της Ισπανίας όταν ο κόσμος πανικόβλητος μπέρδεψε μια παράσταση σε στυλ flashmob με μια τρομοκρατική επίθεση σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο.

Όπως γνωστοποίησαν η αστυνομία και τα ΜΜΕ, δεκάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στις προσκλήσεις που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και κατέκλυσαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη την Πλάτχα ντ’ Άρο (Καταλονία, βορειοανατολική Ισπανία). Κατόπιν άρχισαν να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση υποδυόμενοι τους παπαράτσι, έγραψαν οι εφημερίδες.

Πώς την “πάτησαν” οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση κρατούσαν τρίποδα και μονόποδα για κινητά τηλέφωνα (selfie sticks) και προσποιούνταν ότι κυνηγούν μια διασημότητα. Ωστόσο οι πολίτες που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο δρόμο παρανόησαν ακούγοντας τις φωνές και μπροστά στην αναστάτωση νόμιζαν ότι τα αντικείμενα που κράταγαν οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης ήταν όπλα.

Αποτέλεσμα: άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο και πετώντας ακόμα τα τραπέζια από τα εστιατόρια στον αέρα, για να μπορέσουν να γλυτώσουν, περιγράφουν μμε.

Ντόπιοι και τουρίστες φοβήθηκαν εξάλλου ότι βρισκόταν σε εξέλιξη μια επίθεση όπως εκείνη στη Νίκαια, στη νοτιοανατολική Γαλλία την 14η Ιουλίου, όταν ένα φορτηγό θέρισε το πλήθος που παρακολουθούσε τις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της χώρας σκοτώνοντας 84 ανθρώπους.

Σε βίντεο που ανήρτησαν αυτόπτες μάρτυρες στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται άνθρωποι να τρέχουν και να φωνάζουν στους δρόμους. Άλλοι να βρίσκουν καταφύγιο σε ένα εστιατόριο, παιδιά να κλαίνε.

Ένδεκα άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να λάβουν πρώτες βοήθειες έχοντας υποστεί μικροτραυματισμούς, κρίσεις πανικού και ταχυκαρδίες. Δύο εξ αυτών παρέμειναν για νοσηλεία, γνωστοποίιησε η αστυνομία.

Πέντε Γερμανίδες, ηλικίας 20 έως 25 ετών, που ήταν συνοδοί σε μία εκδρομή ανηλίκων, συνελήφθησαν καθώς φέρονται να οργάνωσαν την εκδήλωση, πρόσθεσε η αστυνομία. Τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διατάραξη δημόσιας τάξης και θα οδηγηθούν ενώπιον του Δικαστηρίου αργότερα σήμερα.

Η αστυνομία έστειλε τη νύχτα μήνυμα στο Twitter στην καταλανική διάλεκτο, την ισπανική, αγγλική και γερμανική γλώσσα ότι πρόκειται για εσφαλμένο συναγερμό και διέψευσε τις φήμες ότι έπεσαν πυροβολισμοί.

«Υπάρχουν αστεία που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά» ήταν το tweet που ανήρτησε από την πλευρά του ο πρόεδρος της περιοχής, Κάρλος Πουτζδεμόν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Όχι» κι από την Ισπανία στην πρόταση Μακρόν για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία

Ισπανία: Γραφείο τελετών πουλούσε πτώματα σε ιατρικές σχολές 1200 ευρώ το ένα

Στην Ισπανία κάνει ζέστη σαν να είναι καλοκαίρι – Έως και 30°C

Ισπανία: Απολύθηκε ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε ότι η βασίλισσα είχε ερωτική σχέση με τον πρώην κουνιάδο της

Ισπανία: Επέστρεψαν σε πολλές περιοχές οι μάσκες – Σαρώνει ο κορωνοϊός

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr