Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν διέταξε την σύλληψη του ποδοσφαιριστή-θρύλου Χακάν Σουκούρ

Ο Ερντογάν διέταξε την σύλληψη του ποδοσφαιριστή-θρύλου Χακάν Σουκούρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έχει ξεφύγει τελείως ο Ερντογάν και συνεχίζει τις διώξεις επί δικαίων και αδίκων στην Τουρκία. Τελευταίο θύμα του “σουλτάνου” ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής θρύλος της Γαλατασαράι, Χακάν Σουκούρ, που κατηγορείται ως οπαδός του Γκιουλέν και μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης η τουρκική δικαιοσύνη εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον παίχτη-θρύλο του τουρκικού ποδοσφαίρου Χακάν Σουκούρ, στο πλαίσιο της εκστρατείας εκκαθάρισης που έχει ξεκινήσει ο Ερντογάν μετά το αποτυχημένο εις βάρος του πραξικόπημα.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής, ο οποίος στο μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας του αγωνίστηκε με τη φανέλα της Γαλατάσαραϊ, είχε εκλεγεί βουλευτής το 2011 με το κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν.

Το 2013, όμως, είχε παραιτηθεί μετά από έρευνα για σκάνδαλο διαφθοράς που είχε βάλει τότε στο στόχαστρο τον Ερντογάν και τον στενό του κύκλο.

Στη συνέχεια ο Σουκούρ είχε ταχθεί στο πλευρό του Φετιουλάχ Γκιουλέν, που πλέον αποτελεί «κόκκινο πανί» για την τουρκική κυβέρνηση.

Στις αρχές του καλοκαιριού η εισαγγελία της περιφέρειας του Μπακίρκιοϊ της Κωνσταντινούπολης ζήτησε να επιβληθεί στον Σουκούρ ποινή από ένα έως τέσσερα χρόνια φυλάκισης, επειδή «εξύβρισε» τον Ερντογάν με μια σειρά μηνυμάτων στο Twitter που έχουν έκτοτε σβηστεί, χωρίς να διευκρινίσει το περιεχόμενό τους.

Ο 44χρονος Σουκούρ, που ζει, πλέον, μόνιμα στις ΗΠΑ, με τη φανέλα της Γαλατάσαραϊ κέρδισε οκτώ φορές το τουρκικό πρωτάθλημα και το κύπελλο UEFA το 2000. Έχει συμμετάσχει 112 φορές στην εθνική ομάδα, με την οποία έχει σημειώσει 51 γκολ από το 1992 έως το 2008 και είχε καταλάβει την 3η θέση στο Μουντιάλ του 2002, που διοργάνωσαν από κοινού η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Πογέτ: Τεράστια λύπη, οι παίκτες είναι συντετριμμένοι

Εθνική Ελλάδας: Η Γεωργία την απέκλεισε στα πέναλτι από του EURO 2024

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr