ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φετουλάχ Γκιουλέν: Το 10% να αποδειχθεί από ό,τι λένε επιστρέφω στην Τουρκία

Φετουλάχ Γκιουλέν: Το 10% να αποδειχθεί από ό,τι λένε επιστρέφω στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη δέσμευσή του να επιστρέψει στην Τουρκία και να αντιμετωπίσει την τουρκική Δικαιοσύνη, εάν αποδειχθεί έστω και το 10% των όσων του προσάπτονται εξέφρασε ο ισλαμιστής ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, από την Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, όπου διαμένει μόνιμα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και η κυβέρνηση του AKP, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, κατονομάζουν τον κ. Γκιουλέν ως τον «εγκέφαλο» της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, θέση στην οποία συμφωνούν και τα κεμαλικά κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος αρνείται κάθε σχέση και τονίζει ότι καταδίκασε το πραξικόπημα.

Η Τουρκία ζητεί από τις ΗΠΑ την έκδοση του κ. Γκιουλέν, απειλώντας ότι, σε αντίθετη περίπτωση, οι σχέσεις των δύο χωρών θα υποστούν ανεπανόρθωτο πλήγμα.

Ο Τούρκος ισλαμιστής ιεροκήρυκας, επικεφαλής του παγκόσμιου δικτύου Χιζμέτ (Υπηρεσία), είχε κατηγορηθεί από τις κεμαλικές αρχές της Τουρκίας, στα τέλη της δεκαετίας του ’90, ως υπονομευτής του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους και έκτοτε δεν έχει ταξιδέψει ποτέ στη χώρα του, παρά το γεγονός ότι από το 2002 έως το 2013 βρισκόταν σε άτυπη συμμαχία με την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση του AKP υπό τον τότε πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Τουρκικό Πρόβλημα ως εμπόδιο στην λύση του Κυπριακού

Αμερικανός Γερουσιαστής: «Τραμπούκικη συμπεριφορά» της Τουρκίας σε Ελλάδα και Κύπρο

Πυρηνικός Σταθμός Ακούγιου: Η ρωσική Rosatom στοχεύει σε έναρξη λειτουργίας του τουρκικού αντιδραστήρα έως το τέλος του έτους – Αναζητά επενδυτές

Τουρκία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για την επανεκλογή Ερντογάν

Ο κώδικας ενδυμασίας στα σχολεία του Αζερμπαϊτζάν πυροδοτεί διαδηλώσεις και ρήξη με την Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr