Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπάιντεν πάει Τουρκία για να βάλει “χέρι” στον Ερντογάν

Ο Μπάιντεν πάει Τουρκία για να βάλει “χέρι” στον Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις 24 Αυγούστου αναμένεται να επισκεφτεί την Τουρκία ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ στην εφημερίδα “Χουριέτ”.

Η επίσκεψη του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ έρχεται σε μία χρονική συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη, την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτός ελέγχου έχει σε πλήρη εξέλιξη ένα εσωτερικό πραξικόπημα στην Τουρκία, ενώ παράλληλα, το φλερτ με τη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν και η αποστασιοποίηση από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία (ΝΑΤΟ) απειλεί με νέες γεωπολιτικές αναταράξεις στην περιοχή της νοτιοανατολικής λεκάνης της Μεσογείου.

Οι ΗΠΑ εξάλλου έχουν εκφράσει ποικιλοτρόπως τον τελευταίο χρόνο τη δυσαρέσκειά τους προς το καθεστώς Ερντογάν για το βρώμικο παιχνίδι που παίζει στη Συρία με την υποστήριξη των τζιχαντιστών, καθώς και με την στήριξη που έχουν παράσχει στους Κούρδους της Συρίας για τον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Σε αυτό το κλίμα, ο Τούρκος πρωθυπουργός τονίζει ότι η συμπεριφορά των ΗΠΑ, στο ζήτημα της έκδοσης του Φετουλάχ Γκιουλέν, έχει βελτιωθεί.

Παράλληλα, δηλώνει ότι περισσότεροι από 81.000 υπάλληλοι έχουν απολυθεί, μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα.

Αργότερα, σε συνέντευξή του στο CNN Turk, ο Γιλντιρίμ διεμήνυσε ότι “η Τουρκία δε μπορεί να συμβιβαστεί με τις ΗΠΑ, στο ζήτημα της έκδοσης του Φετουλάχ Γκιουλέν”, σημειώνοντας ότι το δίκτυο του Γκιουλέν έχει δημιουργήσει ειδικό κανάλι επικοινωνίας με 50.000 υποστηρικτές του στην Τουρκία.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός εκφράζει επίσης, την πεποίθησή του, ότι “ιδιαιτέρως σημαντικές εξελίξεις” αναμένεται να συμβούν στη Συρία, μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πούτιν σφυροκοπά με πυραύλους κρουζ την Ουκρανία – Ο Ζελένσκι ζητεί επειγόντως όπλα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Το Βέλγιο θα δώσει F-16 στην Ουκρανία

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

H Ισπανία θα δώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr