Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Για υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος καταδικάστηκε ο ιμάμης του Λονδίνου

Για υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος καταδικάστηκε ο ιμάμης του Λονδίνου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ιμάμης του Λονδίνου και τηλεπερσόνα, Αντζέμ Χουντάρι, κρίθηκε ένοχος από τη βρετανική Δικαιοσύνη για στρατολόγηση και υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Ο 49χρονος Χουντάρι καταδικάστηκε από το δικαστήριο του Ολντ Μπάιλι στο Λονδίνο, ότι χρησιμοποιούσε το διαδίκτυο για να ενθαρρύνει την υποστήριξη στην τρομοκρατική οργάνωση.

Πασίγνωστος στη Βρετανία, όπου οι εφημερίδες τον ανακήρυξαν ως “κήρυκα του μίσους”, είναι επίσης αρκετά αναγνωρίσιμος και στο εξωτερικό.

Παρουσιαζόταν συχνά στα παράθυρα των δελτίων ειδήσεων και κατηγορούσε τις πολιτικές της Δύσης ενάντια στους μουσουλμάνους.

“Αυτοί οι άνθρωποι έμειναν μέσα στα πλαίσια του νόμου για πολλά χρόνια, αλλά δεν υπάρχει ούτε ένας στην αντιτρομοκρατική που να έχει αμφιβολίες για την επιρροή που είχαν, το μίσος που διέδωσαν και τους ανθρώπους που ενθάρρυναν να ενταχθούν σε τρομοκρατικές οργανώσεις”, δήλωσε ο Ντιν Χάιντον, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής του Λονδίνου.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Χουντάρι και ο στενός του συνεργάτης Μιζανούρ Ραχμάν, 33 ετών, είχαν διακηρύξει την πίστη τους στο χαλιφάτο με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την πίστη τους στον ίδιο τον Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι και κήρυτταν ότι οι μουσουλμάνοι είχαν καθήκον να τον υπακούν ή να του παρέχουν βοήθεια.

Και οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες για τρομοκρατία και υποστήριξαν ότι η δίωξή τους έχει πολιτικά κίνητρα.

Κρίθηκαν ένοχοι τον προηγούμενο μήνα αλλά οι καταδίκες τους δεν μπορούσαν να γίνουν γνωστές στο κοινό μέχρι την Τρίτη για νομικούς λόγους.

Οι ποινές τους θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο και βρίσκονται αντιμέτωποι με δέκα χρόνια κάθειρξης ο καθένας.

Ο Χουντάρι, πρώην επικεφαλής της απαγορευμένης τώρα οργάνωσης Αλ Μουχατζιρούν, έγινε γνωστός αρχικά επειδή εξυμνούσε τους τρομοκράτες που επιτέθηκαν στους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη κι επειδή έλεγε ότι ήθελε να μετατρέψει τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σε τζαμί.

Παρά τις ακρότητες που κήρυττε, ο ίδιος αρνιόταν κάθε ανάμιξη σε ένοπλη δράση και δεν είχε ποτέ διωχθεί στο παρελθόν.

Το άλλο “μπουμπούκι”, ο Ραχμάν, είχε καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκισης επειδή ενθάρρυνε τους μουσουλμάνους σε μια διαμαρτυρία το 2006 να σκοτώνουν Αμερικανούς και Βρετανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr