Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Yeni Safak εμπλέκει το Ισραήλ και τη Μοσάντ στο πραξικόπημα στην Τουρκία

Η Yeni Safak εμπλέκει το Ισραήλ και τη Μοσάντ στο πραξικόπημα στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με νέο της δημοσίευμα η “φωνή” του Ερντογάν, εφημερίδα Yeni Safak, στοχοποιεί εκ νέου στο Ισραήλ αφήνοντας υπονοούμενα στον ρόλο που υποτίθεται ότι έπαιξε στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τη Yeni Safak, ένα από τα “πρωτοπαλίκαρα” του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο Τσεμάλ Ουσάκ (Cemal Uşşak), ο οποίος είναι Πρόεδρος του Ιδρύματος Δημοσιογράφων και Συγγραφέων, μιας ΜΚΟ, είχε συνάντηση με δύο Ισραηλινές πρακτόρισσες της Μοσάντ και στη συνέχεια εγκατέλειψε την Τουρκία, επτά μήνες πριν την εκδήλωση της απόπειρας πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου.

Ο Ουσάκ συναντήθηκε με τις δύο Ισραηλινές της Μοσάντ, που ονομάζονται από τη Yeni Safak ως Σίλα (Sheela) και Κορίν (Koryn), στο ξενοδοχείο Χίλτον στην Κωνσταντινούπολη τη 1η Δεκεμβρίου και στις 9 Δεκεμβρίου 2015.

Η Yeni Safak επισημαίνει ότι αμέσως μετά τις συναντήσεις του με τις πρακτόρισσες, ο Ουσάκ εγκατέλειψε την Τουρκία αν και μόλις είχε αναλάβει την προεδρία του Ιδρύματος Δημοσιογράφων και Συγγραφέων.

Σύμφωνα πάντα με τη Yeni Safak η οργάνωση του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν πάντα έδινε ιδιαίτερη σημασία στις σχέσεις με το Ισραήλ.

Ο Αλαντίν Καγιά (Aladdin Kaya), επίσης υψηλόβαθμο στέλεχος στη ΜΚΟ Ίδρυμα Δημοσιογράφων και Συγγραφέων, ήταν ο “Εβραίος Αλαντίν” με κωδικό όνομα “Ισραηλινός Ιμάμης”, γράφει η Yeni Safak, κι ήταν ο ενδιάμεσος με τους Ισραηλινούς.

Σημαντικό ρόλο στις σχέσεις των γκιουλενιστών με τους Ισραηλινούς έπαιξε και ο δημοσιογράφος Κερίμ Μπαλτσί (Kerim Balcı).

Αστυνομικές αναφορές περιγράφουν τον Ουσάκ ως εκπρόσωπο Τύπου της οργάνωσης του Γκιουλέν και οι ίδιες αναφορές λένε ότι ο Γκιουλέν έδινε απευθείας εντολές στον Ουσάκ.

Η Αστυνομία, που ανίχνευσε ποιοι πλήρωναν τον Ουσάκ, ανακάλυψε ότι ήταν στη μισθοδοσία των εταιρειών Feza, Yeni Nesil και Yayın Teknolojileri, εκτός του μισθού του στην τουρκική δημόσια τηλεόραση (TRT).

Δίχως να δίνει περισσότερα στοιχεία η Yeni Safak, πέρα από την στοχοποίηση του Τσεμάλ Ουσάκ, ουσιαστικά προσπαθεί να εμπλέξει τη Μοσάντ με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, δηλαδή το περιβόητο “παράλληλο κράτος”, που θεωρείται από τους ισλαμιστές της Άγκυρας ότι οργάνωσε τη συνωμοσία του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ισραήλ: Έπληξε 40 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο με αεροσκάφη και πυροβολικό

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr